Mehmet Çetinkaya'nın köşe yazısı şu şekilde;
Dün, Zonguldak ilimize yeni atanan Mustafa Tutulmaz valimizi Elmas TV’nin sahibi Akın Kavi ile birlikte ziyaret ettik. Sinop ile Düzce arasındaki Batı Karadeniz illerinin tek Türksat uydu kanalı olarak, bölge illerimizin Valileri, milletvekilleri, üst düzey yöneticileri, STK yöneticileri, sanayici, iş adamı ve bölge insanımız ile uzun yıllardan bu yana gönül bağı içindeyiz. İstanbul, Ankara başta olmak üzere yurdun birçok yerinde yaşayan bölge insanımız ile yurt dışındaki hemşehrilerimiz ile “Gönül Köprüsü” kurmuş durumdayız. BRTV olarak elbette bu günlere gökten zembille inmedik. En az 35 yıllık emeğimizin, çabalarımızın bunda etkili olmuştur.

Dün, Zonguldak Valimizi ziyaretimiz sırasında, Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın “Mehmet bey ben sizi 20 yıl öncesinden tanıyorum. “ dediğinde bir anda şaşkınlık yaşadık. Sonra, Sayın Valimiz konuyu anlatınca, elbette biz de Sayın Valimizi tanıdık.

20 yıl önce, İstanbul merkezli olarak yayın yapan Karadeniz Tv’ye bir ricada bulunmuş, Safranbolu’da BRTV olarak organize ettiğimiz bir önemli toplantıyı sabah 10.00’dan akşama kadar canlı olarak yayınlamıştık. Karabük, Bartın, Zonguldak, Kastamonu, Bolu gibi çevre illerimizin Valileri, Belediye Başkanları, Ticaret Odaları başkanları, Turizm İl Müdürleri gibi konuklar ile bölgemizin turizm, ticaret ve ortak menfaatleri ile ilgili neler yapılabileceğini bir gün boyunca masaya yatırmıştık. Dönemin Devlet Bakanı Hasan Gemici, Turizm Bakanlığından üst düzey bir yönetici ve Ankara’dan da önemli konuklarımız vardı.

Dönemin Kastamonu Valisi, son anda önemli bir programı çıkınca, o dönemde Vali Yardımcısı olan şimdiki Zonguldak Valimiz Mustafa Tutulmaz’ı bu önemli toplantı için görevlendirmiş. Karadeniz Tv’den Canlı olarak yayınlanan programda Sayın Valimiz de bir konuşma yapmıştı.

Demek ki, iz bırakan güzel işler yapınca, aradan 20 yıl geçse de unutulmuyor, insanın karşısına çıkıyor. Sayın Zonguldak Valimize bu güzel anıyı hatırladığı ve bize de hatırlattığı için teşekkür ediyorum.
Ayrıca bu güzel anı bize, o toplantının yapıldığı yeri ve şu an Zonguldak’ta tartışma yaşanan Kız Meslek Lisesi binasının yıkılarak yerine oto park yapılmasını da hatırlattı. Biz, Safranbolu’daki toplantıyı; Karadeniz Tv’nin o dönemdeki Genel Müdürü ile dönemin Devlet Bakanı Hasan Gemici’nin talebi üzerine tarihi bir mekanda yapma kararı almış, yaptığımız araştırmalar sonunda toplantı yeri olarak Safranbolu Köyiçi’ndeki Kız Meslek Lisesi binasını belirlemiştik. Toplantı sonunda, okul yöneticileri, ilçe Milli Eğitim Müdürümüz. Dönemin Bakanı Hasan Gemici’ye “Sayın Bakanım okulumuzun onarıma ihtiyacı var. Ciddi biçimde bakım yapılması gerekiyor” dediklerinde, “Milli Eğitim Bakanı ile konuşur, yardımcı olurum” demişti. İşte, o toplantı sayesinde, Kız Meslek Lisesi Sayın Hasan Gemici bakanımızın yakın ilgisi ile onarılmış, iç ve dış cephesinde aslına uygun yenileme çalışmaları yapılmıştı.

ZONGULDAK’TA YENİ DÖNEM…

Zonguldak Batı Karadeniz bölgemizin ve bizim coğrafyamızın çok önemli bir ilidir. Karabük ve Bartın’ı bağrından çıkarmış bir ildir. Her ne kadar fiziken ayrı iller olsak da, ruhen Zonguldak, Karabük ve Bartın’ın ayrılması mümkün değildir. Zonguldak’ın Valisi de, bölge illerimizin çok önemli olup, Valisi bölge valisi konumundadır. Filyos projesi gibi Karabük ve Bartın illerini de çok yakından ilgilendiren bu ortak proje başta olmak üzere, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve birçok konuda üç ilimiz birbirine ruhen bağlıdır.

Dün, sevgili dostum Zonguldak Elmas Tv’nin sahibi Akın Kavi ile sayın valimize yaptığımız hoş geldin ziyaretimizde edindiğim izlenim, yeni Zonguldak Valimizin rahmetli Recep Yazıcıoğlu gibi halka yakın, vatandaşın işinin kamu görevlileri tarafından ihmal edilmesine, asla tahammülü olmayan, halka yakın bir devlet adamı olduğunu hissettik. Zonguldak’ta ve ilçelerinde artık kamu birimleri, halka daha yakın olmak, halkın taleplerini önemsemek zorundalar. Kısa bir süre içinde, Sayın Valimizin bölge insanı ile çok yakın bir gönül bağı kurduğunu hep birlikte göreceğiz. Zonguldak’ın başta Almanya olmak üzere, Avrupa’da yüz binlerce insanının olması nedeni ile yeni Zonguldak Valimizin, çok kısa süre içinde Avrupa’daki gurbetçilerimiz ile de bir gönül bağı içine gireceğini hissettik. Bizim, Almanya ile ilgili bilgilendirmelerimizi, BRTV’nin Avrupa’da bölge insanımız tarafından dikkatlice takip edildiğini anlattığımız bölümü ilgi ve dikkatlice dinlediğini ve kapıdan vedalaşırken, “Avrupa’daki gurbetçilerimiz çok önemli. Bölgemize Almanya’dan uçaklar inmeye başladı. Bu çok güzel. Siz de bu konuları sık sık haberlerinizde işleyin” demesi bile gurbetteki yüz binlerce hemşehrilerimizi çok önemsediğinin önemli bir işaretiydi.

Sayın Valimiz, Zonguldak Elmas Tv ile Batı Karadeniz’in tek Türksat uydu kanalı BRTV’nin, bölgemizde aldığı işbirliği kararını da çok önemsediğini, “Uydu kanalı işletmenin zorluğunu daha önceki görev yaptığım yerlerden biliyorum. Çok iyi yapmışsınız, güç birliği, iş birliği yaparak” sözlerinden anladık. Biz de, Akın Kavi dostumuz ile birlikte Sayın Valimize hem Elmas Tv’nin, hem de BRTV’nin her zaman Valiliğimizin ve devletimizin emrinde olduğunu belirttik.
Bir çok il ve ilçede önemli görevlerde bulunmuş, İçişleri Bakanlığı’nın çeşitli birimlerinde görev yapmış ve son olarak da Afyonkarahisar gibi, çok önemli bir ilde bölge halkı tarafından çok sevilmiş, deneyimli, azimli ve halka yakın bir Valimizin Zonguldak ilimizde göreve başlamasından biz de çok mutlu olduk. Yeni valimize görevinde başarılar diliyoruz.

Editör: TE Bilisim