Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Murat Uzun, 3 dönem kuralına takıldığı için aday olamadı. Tek liste halinde gidilen kongrede Aydın Ergenç aday oldu.

Kongreye, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Ak parti il başkanı Zeki Tosun, CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Türk Kızılayı gen.merkez genel sekreteri Ahmet İşgüzer, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Kızılay eski şube başkanı Nihat Aygün, AFAD Müdürü Ahmet Güngör, Şöförler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, Zonguldakspor kulüp başkanı Süleyman Caner, CHP Zonguldak Belediye başkan adayları, Sivil toplum kuruluşunun başkanları katıldı.
Türk Kızılayı mevcut şube başkanı Murat Uzun, teşekkür ve veda konuşması yaparak; “Türk Kızılayını taşımak her kişinin harcı değil er kişinin harcıdır. Bu gün dünyanın en büyük iyilik hareketi Türk Kızılayıdır. Emanete ihanet etmeden sağlam bir ele teslim edeceğimize inanıyorum. Türk Kızılayı'nı daha ileriye taşıyacaklar” dedi.
Kızılay genel müdür yardımcısı Alper Küçük,bir konuşma yaparak; 
“Kızılay vazifesi önemli bir vazifedir. Türk Kızılay’ı gönülleri ile vardır. Ben de Kızılay’daki vazifemden gurur duyuyorum. Bayrağı devralacak yeni arkadaşımıza başarılar diliyorum” dedi.

Türk Kızılayı Genel Merkez Genel Sekreteri Ahmet İşgüzer yaptığı konuşmasında; “Zonguldak kan merkezimiz Türkiye çapında en çok kan toplayan kan merkezimizdir. Yaptığımız yardımları ne vücut dilimizle nede konuşmalarımızla hiç belli etmiyoruz. Yeni seçikecek arkadaşlarımızın yanında olacağız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
Detaylar geliyor...

Editör: TE Bilisim