AK Parti Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette AK Parti İl ve İlçe yöneticileri ve Belediye Başkanları hazır bulundu.

Zonguldak'a gelen AK Parti Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İl Başkanlığı'na ziyarete geldiği sırada bina önündeki çöp yığınına dikkat çekti.

Çalık, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Zonguldak Belediyesi'ni eleştirerek "O çöpler neden orada, neden günün erken saatinde çöpler orada birikmiş, neden toplamamışlar. CHP'li belediyeler görevlerini yapmıyor" ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Çalık'ın İl Başkanlığı'nda yaptığı toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve CHP'li belediye başkanlarına sert eleştirilerde bulunarak;
"Zonguldak'a ilk kez geliyorum. Zonguldak'ın havasına soğuk diyorlar ama insanlarının çok sıcak olduğunu gördüm. Zonguldak'ı gezerken Zonguldak'ta yerel yönetimlerin sergilemiş olduğu fotoğrafları gördüm. Parti binasına gelirken Zonguldak Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmalardaki aksaklıkları gördüm. Biz 2002 yılında iktidara geldiğimizde en önemli noktamız yerel yönetimlerdi. Cumhurbaşkanımız 1994 yılında İstanbul Belediyesi'ni aldığında o gün yerel yönetimlerin nasıl olacağını tüm Türkiye'ye göstermiştir. İstanbul çöp yığınlarıyla doluydu ve susuzluk almış başını gitmişti. 1994 yılında yerel yönetimlerdeki ruh bizi 2002 yılında iktidara taşımıştır. Milletimiz bize çok büyük destek verdi ve 15 yıldır, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bir ilkini yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın İstanbul'da çöp yığınlarıyla mücadele ederek, onları toplayarak tamamen temizleyerek yaşanabilir İstanbul yaptığında, bütün İstanbul ve tüm Türkiye destek vermiştir. Burada il binasına girerken hemen sağa tarafta Zonguldak Belediyesi'nin alması gereken çöpleri gördüm. Zonguldak'ın merkezinde bu saatte gündüz gözüyle ne kadar çöp varsa, yığılmış durumda bekliyor. CHP'nin yerel anlayışının ne olduğunu herkes bir kez daha görsün" dedi.

"ANA MUHALEFET PARTİSİNE DÖNÜP BİR BAKMANIZI İSTERİM..."

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da sert bir dille eleştiren Çalık, "Demokrasinin vazgeçilmez iktidar partileri, bir de vazgeçilmezi olan ana muhalefet partileri vardır. Ana muhalefet partisine dönüp bir bakmanızı isterim. Ana muhalefet partisi demek iktidara yakın alternatif parti demektir. İktidar partisinin yaptıklarını eleştirebilirsiniz ama yerine neyi koyacağını, hangi projeyi yapacağını ,Türkiye'nin önüne hangi yatırımlarla geleceğini anlatman gerekir. Deniz Baykal'ı kasetle gönderdi, kendisi kasetle gelmiştir. Her gün yeni bir yalanla, her gün yeni bir iftirayla Türkiye'yi meşgul ettin."

"Kılıçdaroğlu'nun iftiraları artık perdenin son kapanışıdır..."
15 Temmuz'da demokrasi kahramanlarımızla beraber bir ay boyunca demokrasi Meydanı'nda mücadele ettiniz. 15 Temmuz darbe girişiminde tankın üzerine ilk ben çıkarım diyen Kılıçdaroğlu, bir gece Ankara'dan, İstanbul'a gittin. İstanbul'a indiğinde tank hemen havaalanının önündeydi, neden çıkmadın tankın üzerine? Biz meydandaydik, sen neredeydin Kılıçdaroğlu, hani tankın üzerine çıkıyordun? Milletin iradesine, milletin bayrağına, milletin ezanına saldırı yapan hain terör örgütü FETÖ darbe yapmak isterken sen neredeydin? Kontrollü darbe cümlesi hepimizin dikkat etmesi gereken bir cümledir. 250 şehidimiz var. 2194 gazimiz var ve bu şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyorsun. Gazilerimizin göz yaşlarına sebebiyet veriyorsun. Cumhurbaşkanımıza yapmış olduğu iftiralar artık perdenin son kapanışıdır. Burası üçüncü dünya ülkesi değildir. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na iftira atmaya hiç mi utanmıyorsun? Elinde sahte belgelerle grup toplantısında attığın iftiralardan hiç mi utanmıyorsun? Elindeki belgeler gerçekse, aynı gün basın mensuplarına neden vermedin? Mahkemeler orada, neden bu dosyaları mahkemeye vermedin?" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim