İl Genel Meclisi Kasım ayı  9. Birleşimi yapıldı.

Kasım ayı meclis toplantısının 8. oturumu il Genel Meclisi toplantı salonunda Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleşti. Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanması ile başladı. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündem maddesinde yer alan Zonguldak merkeze bağlı Elvanpazarcık Beldesi hudutları dahilinde, İl Özel İdaresine Bağlı Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Ve Bakımevi, bulunduğu yer itibari ile tehlike arz ettiği ve bu nedenle Merkez ilçe Çukurören Köyü'nde tespit edilen yeni yer ile ilgili iş ve işlemlerin başlatılabilmesi için 2017 yılı ek yatırım programına alınması hususu görüşülerek oy çokluğu ile komisyona havale edildi.

Ardından gündem maddesi ile söz alan CHP İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz; "Hayvan barınağını Beycuma'nın bir yöresinin başına bela edildi. Gittiler Kareveli ve Hacıeli köylerinde bu işi yapmaya kalktılar. Vatandaş ayaklandı, ne ayaklanması demeyin tepkiler çok fazlaydı. Şimdi sıra geldi Çukurören'e. Burada rehabilite edilen hayvanlar tekrar sokağa salınacak. Çardak dediğimiz mevkide yine kazalar yaşanması muhtemeldir. Niye bu tür şeyler Beycuma'nın başına geliyor. Beycuma'ya hastane istiyoruz, hapishane yapılıyor. Burada Manolya park var, Nergis park var. Hiç olmazsa deniz seyretsin hayvancıklar. Hayvanları Koruma Derneği'ne sesleniyorum, gözden uzak yere atıp hayvanlara bakmayacaklar. Rehabilite edilen hayvanları da toplayıp toplayıp kırsala bırakacaklar. Önergenin meclisten geçmesini istemiyorum. Komisyonlara havale edilmesini istiyorum. Ben vatandaşlardan habersiz bu işe girilmesini doğru bulmuyorum. Beycuma yöresinden başka hayvan barınağı yapılacak yer yok mu? Çaycuma, Devrek, Ereğli bölgelerinde daha geniş araziler var. Beycuma'da ne işi var bunun? Tespih ederken kime sorularda tespit ettiler? Bizim bu işten daha önce niye haberimiz olmadı, aniden önümüze getiriliyor. Kaldır elini, indir elini meclisten geçiyor" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de; "Zonguldak Belediyesi bu işe niye girmiyor? O zaman belediyemize seslenelim, buyursunlar gelsinler." dedi.

Nebahattin Yılmaz da söz alarak; "O zaman gitsinler İl Genel Meclis'te değil, bu konuyu Belediye Meclisinde görüşsünler. Hapishane Beycuma'ya yapılıyor. Hastane ise merkeze yapılıyor. Lüks parklar merkeze yapılıyor barınaklar Beycuma'ya yapılıyor."
İl Genel Meclisi Katibi Filiz Ünal Sarsık da söze girerek; "Tespit edilen yer ile ilgili meclisimizden geçen herhangi bir karar yok ama ben de barınak işlerinin İl Özel İdaresi'nden alınıp Zonguldak Belediyesi'ne verilmesi taraftarıyım ve bu yönde bir karar alınırsa iyi olur diye düşünüyorum"

Ak Parti İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili İsmail Terzi de konuya ilişkin söze girerek; "Neyse, teklifler geliyor elbette ama bu teklifler gökten vahiy ile gelmiyor. Bu tasarıyı bize getirmeden önce yöreyi bilen ve tanıyan arkadaşlara danışın. Seçim ile gelenlere söz hakkı verilmiyor da her şeyi bürokratlar mı biliyor?" dedi.

Gelecek toplantının gün ve saatinin birlenmesi ile toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilisim