Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) 13. Olağan Genel Kurulu Maden Mühendisleri Odasında yapıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan kongrede divan heyeti oluşturulup faliyet raporları okundu. 

Kongreye, Sivil Toplum örgütleri temsilcileri ve ZOKEV üyeleri katıldı. 

Yapılan kongrede, mütevelli heyetinin üçte biri yenilendi. Yenilenen mütevelli heyetinin önümüzdeki günlerde kendi içinden başkanını seçeceği öğrenildi.

ZOKEV Mütevelli heyeti başkanı Kürşat Coşgun bir konuşma yaparak, “Biz hakkınızı 24 yıl önce kurarken Son yıllarda ülkemizde bilim kültür ve demokrasiyi hedefleyen olumsuz gelişmeler halkımızın çoğunun da haklı kaygılar uyandırmaktadır. Çağdaş demokrasiyi savunacak güçlerin dağınıklığı bu kaygıları daha da artırmaktadır. Ülke genelinde cana şaşıyorum benim seni insanlar yiğitlik bilimsel düşünce ulusal egemenlik gibi cumhuriyetimizin temel ilkelerine sahip çıkmak ve çağdaş demokrasiyi savunup geliştirmek için örgütlenmelere yönelmektedir. Zonguldak’ta da toplumun her kesiminden gelen insanlar rukiye çatısı altında örgütlenmeyi kararlaştırmışlardır” dedi. 

ZOKEV Başkanı Zafer Kalafat bir konuşma yaparak; “Zokev kentimizin en önemli kültür kurumu, kentsel sorunlar üzerinde en çok düşünüp çözüm arayış içinde olan Zonguldak sevdalılarının biricik örgütüdür. Bu dönem kent dışında yaşayan ama yürekleri bizimle birlikte olan Zonguldak düğünleri ile iletişimi hızlandırıp hanemizi daha da genişlettik. ZOKEV olarak bölgemizin çözümü hep ertelemişken sen soruları için kentin ortak hakkını yaratarak çözüm bulunması için yüzlerce çalışma yaptık. Paneller, söyleşiler, sempozyumlar, çalıştaylar, arama konferansları düzenledik, kitapları yayınladık ve sonuçları kamuoyuyla paylaştık. Ekonomik ve ekolojik sürdürülebilirlik açısından filyos vadisi Projesi Sempozyumu yaptık, sempozyum bildirileri kitabını Zonguldak  bildiriler kitabını dünyasını hizmetine sunduk. Mavi bayraklı Kapuz plajımızın Zonguldakların elinden alınarak ne olduğu bilinmeyen kişi ve kuruluşlara devrine karşı çıkarak sığ tartışmalarını bitirin dedik. 13. genel kurulumuza başarılar dileyerek saygılarımı sünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim