Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile birlikte üniversitemiz Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret eti.

13 Kasım Cuma günü gerçekleşen ziyaret kapsamında, Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan,  Rektörümüz  Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Çevre ve Şehircilik İl Mdr. Pelin Yağız ile birlikte Obezite ve Diyabet Merkezi kıyı şeridinde dalga hareketleriyle oluşan kıyı  tahribatına  yönelik incelemelerde bulundu.

Kıyı şeridi incelemesinin ardından merkeze geçildi, Merkez Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu tarafından Merkez faaliyetleri, eğitimleri,  bilimsel ve akademik araştırmaları ve sağlık hizmetlerine yönelik brifing verildi.  Prof. Dr. Bayraktaroğlu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Araştırma Merkezi’nin sağlık hizmetlerinde kamu kurumu olarak Türkiye’de ilk ve tek kurum olma özelliği taşıdığını ifade ederek, ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti faaliyetlerini yürüttüğünü, bir Avrupa Obezite Merkezi olarak akredite olduğunu vurguladı. Merkezin, ulusal boyutta değerli bilimsel yayınların yayınlandığı ‘Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi’ni yayımladığının altını çizen Bayraktaroğlu,  Merkezin Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde verilen Podoloji önlisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimleri ile   ülkemizde tek  Obezite ve Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezi olma özelliğini taşıdığını söyledi. 

Brifingin ardından Vali Tutulmaz, beraberinde Belediye Başkanı Alan ve Rektörümüz ile birlikte obezite ve diyabet hastalarının sağlık sorunlarına yönelik tanı, tedavi ve takiplerinin yapıldığı birimleri gezdi,  personel ile bir süre sohbet ederek onlardan bilgi aldı.

Merkez içerisindeki faaliyetlerin değerlendirildiği ziyaret sonunda Merkez Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, Merkez faaliyetlerinin yürütülmesinde desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya ve ziyaretlerinden ötürü Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim