Ankara'da gerçekleştirilen ziyaretlerin verimli geçtiğini söyleyen Başkan Ahmet Demirci: "Geçtiğimiz hafta sayın milletvekillerimiz ile bir toplantıya gittik. Toplantının ana gündem maddesi işçi alımlarıydı. TTK'da çalışan harici işçi arkadaşlarımızın sıkıntıları var. Bunları dile getirmek için kendilerini ziyaret ettik. Bu ziyaretler güzel ve olumlu geçti. Hem TTK'da çalışan kardeşlerimizin sıkıntılarını, arada ki ücret farklılıklarını dile getirdik. Sayın vekillerimiz bizlere toplu sözleşme döneminde bizlere yardımcı olacaklarını söylediler."

‘ARALIK AYINDA İŞ BAŞI YAPARLAR DİYE DÜŞÜNÜYORDUK'
İşçi alımının bir an önce yapılmasını beklediklerini söyleyen Başkan Demirci: "Zonguldak'ın en büyük gündemi bilindiği gibi işçi alımlarıdır. Bu konu ile ilgili vekillerimizle bir görüşmemiz oldu. AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen'in bize söylediği işçi alımının en kısa zamanda başlayacağı yönündeydi. Yılbaşından önce işçi alım müracaatlarının başlayıp gündeme geleceğini söylediler. Biz her zaman Aralık ayında iş başı yaparlar diye düşünüyorduk. Bizim gönlümüzden geçen sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği sözün ardından hemen işçi alımı yapılsın ama maalesef hükümette yaşanan sıkıntılar, ekonomik kriz ve yeni Başkanlık sistemine geçilmesi bu süreci biraz uzattı. Zonguldak-Bartın ve Karabük'ten alımların yapılması konusu ve 2019 mali konuya empoze edilmesinde sıkıntı olmayacağını bizlere söylediler. Yakın zamanda müracaatların başlayacağını düşünüyorum" dedi.

‘KARARI HÜKÜMET VERECEK'
TKK'ya alımlarda ki yaş sınırı hakkında açıklamada bulunan Demirci: "Yaş sınırı ile ilgili kararı hükümet belirliyor. Herkes bir yaş sınırı söylüyor. 2006 ve 2009 yılında ki alımlarda yaş sınırı 30'u geçmedi. Biz birşey söylersek yanlış algı yapmış oluruz. Önemli olan bizim için bir an önce işçi alımıdır. TTK'nın da bir an önce üretimini arttırarak ülke ekonomisine kazandırmak istiyoruz. Emniyetli ve can güvenliği içerisinde kömürümüzü çıkartmak istiyoruz.

‘7 BİN İŞÇİ ALINSA ÇALIŞACAK YERİMİZ YOK'
Norm kadro ile ilgili yapılan çalışma hakkında bilgi veren Demirci: "Norm kadro ile ilgili TÜBİTAK'ın bir çalışması var. Bizlerde norm kadronun üye yapılandırılmasını bizlerde çok talep ediyoruz. Defter üzerinde 14 bin norm kadro var ama düşürülmesi lazım. Nasıl düşürülebilir? Günün şartlarına göre belirlenmesi lazım. 10 bin norm kadro verilecekse hep öyle olmalıdır, sayı hiç düşürülmemelidir. Kar ve zarar, bunun yanında çalışma yerleri de düzeltilip yeniden yapılandırarak üretimin artıp artmadığı daha güzel belirlenir. Sayı düşürülecekse bir norm kadro sayısı verilsin, Şu an örneğin 7 bin işçi alınsa çalışacak yerimiz yok. Ben bunu kast ediyorum. Yapılacaksa bir şey bir çalışma yapılsın, ondan sonra bizde yolumuza bakalım" dedi.

‘ADAYIM'
Ocak ayında yapılacak seçimlerde aday olduğunu söyleyen Demirci: "4 yıllık görev süresi içerisinde belki de sendika tarihinde en iyi sözleşmeleri yaptık. En iyi kazanımları elde ettik. Bunun takdirini elbette işçi arkadaşlarımız verecektir. Ona göre gidip sandıkta oylarını kullanacaklardır. Tabi ki madenci kardeşlerimizin vereceği karara herkesin saygı göstermesi gerekiyor. Ben bu yaptığımız görevden haz duydum. Bundan sonra tabi ki yapmak isterim. Tabi ki de adayım. Allah izin verirse, işçi arkadaşlarımızda uygun görürse bu görevi en iyi şekilde yapacağımızı belirtmek istiyorum ve inşallah da yaparız" dedi.

Editör: TE Bilisim