Yeniceliler Derneği Başkanı Yaşar Karaman, Yenice ikametgahın da kayıtlı olanların TTK’ya alınmamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Yaşar Karaman yaptığı açıklamada, 3 Mart 1992 yılında grizu faciasında, Yenice’den 42 maden şehidinin olduğunu ve maden şehitlerinin kemiklerini kimsenin sızlatmaya hakkının olmadığını belirterek;
“Maden şehitlerinin yakınları her yıl anma töreninde maden şehitlerinin yakınları çocuklarının torunlarının şehit olma pahasına bunların TTK’ya alınması ile ilgili talepte bulundular. Biz bu talepleri siyasiler aracılığıyla sürekli gündemde tutarız. Yenicelileri kimse yok sayamaz. Zonguldak, Bartın ve Karabük bir bütündür. Hepsi Zonguldak’ın bir parçasıdır. Bizim burada binlerce şehidimiz var. Her birisi ile kan ve can bağımız var. Yenicelileri TTK’dan kimse dışlayanmaz. Türkiye Taşkömürü kurumuna şu anda alınacak 1500 kişinin lütfen üretime dayalı pano ayak işçisi olarak müracaatlar olacağından bir veya iki yıl içerisinde ben rahat yere geçerim algısı içerisinde olanların buraya lütfen başvurmamalarını ve diğer arkadaşlarımızın gönül rızasıyla çalışarak ve alın terini yer altından çıkaracak arkadaşlarımızın hakkını yememelerini rica ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim