CHP Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz, 2 Mart 2019 günü TTK’ya alınacak işçilerin belirlenmesi için yapılacak kura çekimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yavuzyılmaz kura çekimlerinde Noter olarak görev yapacak Birkan Hamarat’ın AKP’den 8. Sıra Belediye Meclis adayı olmasının, daha kuralar çekilmeden şaibe ve hile ihtimallerinin ortaya çıkmasına neden olduğunu belirtirken, kuranın daha çekilmeden güvenilirliğine gölge düştüğünü ifade ederek “yazıklar olsun” dedi. CHP’li milletvekili 1. Noter’in kuradan el çektirilmesi gerektiğini vurguladığı açıklamasında ayrıca 2 Mart günü kura çekimlerinde bizzat bulunacağını yeniden ifade etti.
Bu işin siyaset üstü tutulmasının gerektiğini defalarca kez ifade ettim!
CHP’li Yavuzyılmaz yaptığı açıklamada; “2 ve 3 Mart’ta TTK’ya alınacak 1000 işçi için yapılacak kura çekiminde herhangi bir şaibe, hile veya soru işareti olmaması için gerek Kit komisyonunda, gerek TBMM Genel Kurulu’nda gerekse de Zonguldak Kamuoyu’nda uyarılarda bulunmuştum. Gelecek kaygısı taşıyan yaklaşık 40 bin gencimizin başvuru yapıp ancak başvuru yapan her 40 kişiden sadece bir tanesinin işe alınacağı bu kuranın siyaset üstü tutulmasının gerektiğini defalarca kez ifade ettim. ‘Kimse kimsenin hakkına girmemeli, kul hakkı yenmemeli’ dedim. Kura günü çekilişlerin başında hazır bir şekilde bulunmak için kuranın denetimini sağlamak için Kit komisyonu üyelerini Zonguldak, Bartın ve Karabük’e davet ettim. AKP’li Milletvekillerinin hamaset dolu söylemlerine rağmen bu gün anlaşılmıştır ki Zonguldak’ta noter huzurunda çekilmesi planlanan kuraya şimdiden şaibe karışmıştır. Bu durum aklen, kalben ve vicdanen kabul edilemez bir durumdur. Kurayı gerçekleştirecek olan Zonguldak 1. Noter Vekili çekilişin hangi metodlarla ve belirledikleri hangi kurallarla yapılacağını kamuoyuna basın yoluyla aktarmış, TTK Genel Müdürü de kura çekimine TTK olarak hiçbir şekilde müdahil olmadıklarını, sürecin sadece Zonguldak 1. Noterliği’nin kontrolünde yürütüleceğini belirtmiştir.”
“Maçın hakemi maç yapan takımlardan birinin formasını alenen giymektedir”
“Zonguldak 1. Noteri adına açıklamaları yapan Noter Vekili Birkan Hamarat, AKP Zonguldak Belediye Meclisi Adayı olup, kurada siyaseten tetiği çekmek üzere siyasi ikbal kaygısıyla hareket etme ihtimali bulunan bir şahıstır. Maçın hakemi maç yapan takımlardan birinin formasını alenen giymektedir. İvedilikle Zonguldak 1. Noteri bu kura çekimi işinden el çektirilmelidir ve bu soru işaretleri ortadan kaldırılmalıdır. Aksi takdirde 2 Mart’ta yapılacak kura çekiliş sonuçlarının, kuraya girecek 40 bin işçi tarafından kabul görmeyeceği ve hatta kuranın iptal ettirilmesine bile neden olacağı ortadadır. İnsanların geçim kaygısından istifade ederek bir kısım siyasetçinin ikballeri uğruna, gençlerimizin iş bulma umudunun istismar edilmesi halkımıza yapılan en büyük hakarettir. Yazıklar olsun diyorum. 2 Mart günü kura çekilişinin başında olacağımı tekrar ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim