Zonguldak’ta etkili olan kuvvetli sağanak yağış nedeniyle bir mahallenin alt yapı gideri tıkandı, tıkanıklık nedeniyle hasta olan yaşlı çiftin evini lağım bastı. 

Çaydamar Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi’nde meydana gelen olayda Havva (75) ve Reşit Karagöz (84) çiftinin evini lağım suları bastı. Evde hasta yatan koah hastası 84 yaşındaki Reşit Karagöz’ün kullandığı oksijen cihazı ve evde bulunan eşyaların neredeyse tamamı lağım sularının altında kaldı.

Olayın ardından Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediyesi ve AFAD ekipleri evde incelemelerde bulundu. Ekiplerin incelemeleri sırasında göz yaşı döken 74 yaşındaki Havva Karagöz, “Her şeyimizi taksitle yeni almıştık. Eşim de hastaydı odada yatıyordu. Makinası da zarar gördü. Eşyalarımız gitti.

Ne olduğunu ben de anlamadım. İçerde oturuyordum. Tuvaletten doğru evi bir anda lağım suları bastı. Zaten yaşlıyım bir şey de yapamadım yavrum. Komşulara bağırdım. Sağolsun onlar koştular. Devletimiz geldi, gerekenin yapılacağını söyledi. Allah razı olsun” dedi. Aile başka evde yaşayan çocuklarının yanına yerleştirildi.

Editör: TE Bilisim