CHP Zonguldak Milletvekili ve Kit Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, BOTAŞ ( Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş)' nin faaliyetlerinin denetlendiği Kit Komisyonu toplantısında BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan ile yaptığı görüşmede, Zonguldak ili olarak, BOTAŞ'ın LNG taşıyan (sıvılaştırılmış gaz) gemi ve tankerlerinin inşasının, Ereğli-Alaplı tersanelerinde yapılmasına talip olduklarını belirterek aynı zamanda, Zonguldak Ereğli, Akçakoca açıklarında Karadeniz'de BOTAŞ'ın yaptığı doğal gaz arama çalışmalarından elde edilen sonuçları istedi.
Yavuzyılmaz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,
BOTAŞ' ın 2020 yılı hedefleri doğrultusunda, enerji çeşitliliğini sağlamak ve yerli , milli üretimi arttırmak için yaptığı projeler kapsamında, BOTAŞ'ın LNG taşıyan (sıvılaştırılmış gaz) gemi ve tankerlerinin inşasının, Ereğli-Alaplı tersanelerinde yapılmasına talip olduğumuzu, bu doğrultuda gerekli olan tüm know – how bilgisine ve ham maddeye Zonguldak İli olarak sahip olduğumuzu, üretime hızlı bir şekilde geçebileceğimizi, atıl vaziyette bulunan tersanelerimizin canlandırılmasıyla istihdam sağlanacağını kendilerine ifade ettim.


Konuyu, Zonguldak Valisi, ilgili Kaymakamlar, Zonguldak, Ereğli ve Alaplı TSO Başkanları, Alaplı ve Ereğli Belediye Başkanlarıyla birlikte değerlendirdik.
İlerleyen günlerde, milletvekillerimizle de projemizi istişare edeceğiz. Milli LNG gemi ve tanker üretimiyle bölgemizde tersanelerimizi tekrar ayağa kaldırıp üretim ve istihdam sağlamak için mücadelemize devam edeceğiz.

Botaş Genel Müdürümüzden Zonguldak Ereğli, Akçakoca açıklarında Karadeniz'de yapılan doğal gaz arama çalışmalarından elde ettiği sonuçları bir Zonguldak Milletvekili olarak halkımızla paylaşmak üzere talep ettim.

 

Editör: TE Bilisim