81 İl Valiliğinde hizmet veren "Açık Kapı" bürosu Zonguldak Valiliği'nde 13 Nisan 2018 tarihinde "Açık Kapı Milletin Kapısı" sloganıyla faaliyete başladı.

Proje ile vatandaşların kamu bürokrasisi arasındaki iletişimin en üst düzeyde kurulması, vatandaşların dile getirdikleri talep ve beklentilerin hızlı ve etkin bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması hedefleniyor.

Açık Kapı il Koordinatörü Sosyolog Nurten Karadağ, büronun açıldığı günden bu yana Zonguldak'ta vatandaşlara hizmet verildiğini ve vatandaşların bu hizmetten memnun kaldığını belirterek şöyle dedi;

"Vatandaşların ilgisi çok yoğun her türlü ilgi talep ve şikayetlerini yedi iş günü içerisinde alıyoruz. Mutalip ve şikayetler kurumlar tarafından olumlu ya da olumsuz cevaplandırılıyor. Eğer olumsuzsa yasal mevzuatlardan dolayı olumsuz sonuçlandığını kendilerine anlatıyoruz. Alternatif çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz. Vatandaşlar buraya gelecek, geliyorlar. İlgi ve alakaları çok yoğun. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Gittikleri kurumdan çözüm alamazlar ise veya aldıkları çözüm kendilerini memnun etmedi ise buraya gelip müracaat edebilirler. Devlet kurumlarıyla olan herhangi bir problem, talep, şikayetleri için Zonguldak Valiliği Açık Kapı'ya gelebilirler. İl Milli Eğitim, Emniyet, Orman Bölge ve Tapu Kadastro Müdürlüğüne kadar vatandaşların her türlü talebini alıyoruz."

Editör: TE Bilisim