Kdz. Ereğli'de 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Muhtarlar Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi Başkanı Şükrü Kılıç, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu ve ardından Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Muhtarlar Derneği Ereğli Şube Başkanı Şükrü Kılıç, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında muhtarların, vatandaşların gören gözü ve konuşan dili olduğunu belirtti.

Kılıç yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Devletin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki ilk kapısı olan muhtarlarla ilgili özellikle son yıllarda ortaya konulan yeni yaklaşımın doğal bir neticesi olarak, özellikle sayın cumhurbaşkanımızın muhtarlarımızla rutin hale getirdiği buluşmaları, vatandaşlarımızla devletin en üst kademeleri arasında duygudaşlığın pekişmesini sağlamaktadır. Ülkemizde 50 bin 26 köy ve mahalle muhtarı olup, üç belde, yedi bölge, bir merkez olmak üzere 137 muhtar arkadaşımız Karadeniz Ereğli'de görev yapmaktadır. Muhtarlarımız görev yaptıkları köy ve belde mahallelerinde sorunların çözümü, vatandaşların talep ve beklentilerinin yerine getirilmesi yolunda kamu idareleri ve yerel yönetimlerle iş birliği içinde hareket eden önemli birer hizmet odağıdır. 

"Muhtarlık gerekli ve vazgeçilmezdir."

Vatandaşın hastasında, cenazesinde, düğününde, kısacası sosyal yaşamın içerisinde kendini gösteren her türlü üzüntü ve sevincinde kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı ve devlete en yakın hissettiği makamdır. Muhtarlık gerekli ve vazgeçilmezdir. Muhtarlarımız vatandaşımızın gören gözü, konuşan dilidir, akil insandır, güvenilen insandır, milletimizin seçtiği insandır. Olması gereken hizmetleri yerinde ve zamanında yapabilmektir. Bunu yapabilmek çabamızın en üst seviyede olduğunun bilinmesini istiyoruz. Bu hizmetlerin yerine getirilmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen sayın valimiz, kaymakamımız, belediye başkanımız, ilgili siyasi parti başkanlarına teşekkürlerimi sunarım."

Törene, Ereğli kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Ereğli Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, daire müdürleri, Muhtarlar Derneği yönetimi ve ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Törenin ardından, Muhtarlar Derneği yönetimi ve ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı makamında ziyaret ettiler.

Editör: TE Bilisim