Teşvik ve destek uygulaması yapan devlet kurumlarının yetkileri tarafından Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'a brifing verildi.

Toplantıya İşkur, Tarım, Orman, Bakka, Kosgeb, Ziraat bankası ve TSO gibi kurumların başkanları ve müdürleri ile Kaymakamlar hazır bulundu. İşkur toplantı salonunda gerçekleştirilen brifingte kurum yetkilileri sırayla Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'a yaptıkları teşvik ve destek uygulamaları konusunda bilgi verdiler.

Açılış konuşmasını İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu yaptı. Demirsu yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Birincisini Valilik makamında gerçekleştirdiğimiz Sayın Valimizin talimatlarıyla çeşitli kurum ve kuruluşların devlet desteğini tarafları anlatılması amacıyla yapılacak olan toplantıdayız. Sayın Valimiz bu vesileyle kurumumuzu şereflendirdiği için katılımcılara ve sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'da bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı; "Devletimiz yatırımcıları ve girişimcileri çok büyük imkanlar sağlıyor. Biraz dağınık görünüyor ama eskiye göre eskiye göre epey toparlamış haliyleydi konular tam olarak girişimciler ve yatırımcılar açısından bilinmiyor. Burada bir çok kurum var. Kalkınma ajansı, Avrupa Birliği, Program projeler, Tarım Bakanlığı'nın ayrı Orman Bakanlığı'nın ayrı çeşitli konularda çeşitli Bakanlık Kurum ve Kuruluşların uluslararası ve yerel bir takım hizmetleri ve teşvikleri ucuz kredileri imkanları vardır. Şuna şahit oluyoruz, adam yatırımının yapmış işletmesini kurmuş sonra sohbet esnasında şu da varmış deyince keşke benimde haberim olsaydı, ben de yararlanırdım diyor. Bir diğer husus ise köylerde bu küçük bir bahçe yapmak da olabilir küçük bir çiftlikte kurakta olabilir. Köylerimizde bu konular hemen hemen hiç bilmiyor. Bir kaç güne çıkmış enerjisi yüksek insanlar hariç teşvikler yatırım teşvikleri hibe konularında yaygın olarak büyük kesimlerin haberi yok. Belki bu saydıklarımdan haberleri olsa bir şeyler üretecekler. Ülkemizin potansiyeli bu anlamda çok büyüktür. Özellikle köylerimizdeki araziler çok geniştir. İnsanların boş zamanları ve üretim yapma imkanları var. Ancak herkes seyrediyor bakıyor gibi bir durumda söz konusudur. Burada şunu hedefledik özellikle ilçelerimizi kaymakamlıklarımız ile birlikte bütün köyleri bu konuda haberdar edelim istiyoruz. Ya ayaklarına giderek ya da köylerden belli kişileri çağırarak Ya da bunları bir takım duyurma yöntemleriyle haberdar ederek internet ortamında afişler ve broşürler vasıtasıyla her kurumun her bakanlığın imkanları nelerdir anlatmak istiyoruz. Buda bunun ikinci toplantısıdır. Bunun giderek ilçelere yaymak suretiyle köylerimize kadar ulaşacağız. Buradaki yöntem de şu olacaktır; her kurumumuz kendi sunumunu anlaşılabilir kısırlık ve netlik ve anlaşılabilir dilde hazırlayacaktır. Ağzı laf yapan bir arkadaşımız olabilir. Bunu toplantılarda köylerimizi ve girişimcilerimizi sırayla belirli dakikalar aralığında sunumlarını yapacaklar. Hiç kimse bu işi herhangi bir bürokratik işlem gibi, buda gelir buda geçer rutinin içindeki alışkanlıklarımız gibi algılamasın. Bunu özellikle herkesin üzerinde durması gereken bir konu olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bin kişiden üç kişi yatırım yaparsa buda ülkemiz ve şehrimiz için kazançtır. Zaten herkesten yatırımcı olmaz, herkesten de bir şeyler yapmasını beklemiyoruz. Ama işiyle almak için önemli olan samimiyettir." dedi.

Editör: TE Bilisim