Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Bizden çok çok geride olan Ukrayna’nın bizden çok çok temiz olduğu söyledi. Bektaş yere ve çevreye çöp atmak ayıptır” dedi. Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, “Temiz çevre Temiz Zonguldak Güzel Türkiye” projesinin 19 mahalleye yayılacağını söyledi.

Zonguldak Belediyesi tarafından başlatılan “Temiz çevre Temiz Zonguldak Güzel Türkiye” kapsamında Zonguldak Protokolü ve STK’lar ve vatandaşların katılımı ile Fener gezi yolunda çöp topladılar. Fener gezi yolunda çöp toplayan Vali Bektaş, “ Zonguldak’a geldiğim günden bu güne kadar temiz çevre vurgusu yapıyorum. Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’a “ Temiz çevre Temiz Zonguldak Güzel Türkiye” projesini başlattığı için teşekkür ediyorum. Bu konuda çeşitli çabalarımız var genel manzarayı toparlamaya yönelik. Vatandaşın hassasiyetini, algısını tetiklemeye yönelik. Çeşitli mesajlarla ve faaliyetlerle işi yürütmeye çalışıyoruz. Burada hep birlikte topladığımız çöplere baktığımızda her birisi atmazsak olacak şeyler. İçtiği sigarayı, içtiği su şişesini sokağa atmayabilir insanlar. Ama atılmış. Şimdi burada ince ince temizlemeye kalktığımızda 50 metre yol gelmemize rağmen gözümüz korkmaya başladı. Temizlemek zor kirletmemek daha kolaydır. Çok ucuz ve daha kolaydır. Geçtiğimiz günlerde Ukrayna ziyaretimiz oldu. Ukrayna ile Türkiye’yi kıyasladığımızda hiçbir acıdan bizim dengimiz değil. Bizimle kıyaslanabilecek bir ülke değil. Onlar bizim yardımımızı istediler bizden. Yolları, alt yapısı iyi olmayabilir ama tertemiz. yerde bir sigara izmariti bile yok. Temiz olmayı nasıl sağlıyorsunuz diye sorduk. “ Yasak yere çöp atmıyoruz. Yere çöp atmak ayıptır” deliler. Yere ve çevreye çöp atmak çok ayıptır arkadaşlar. Bu bizim insanımız içinde yeterli bir duygudur” dedi.

ALAN; ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR
Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, “ Ukrayna gezimizde bizi şaşırtan bir durumla karşılaştık. Bırakın bir izmariti, pet şişeyi en ufuk bir çöp göremedik. Üç gün boyunca kaldık, iki şehir gezdik. Meydanları ve parkları gezdik. Şimdi şu 50 metre kara alanda çöp topladık. Bunlar çok basit ve çöp kutularına atılabilecek şeyler. Bunun için farkındalık yaratmak için Temiz Çevre, Temiz Memleket, Temiz Zonguldak ve güzel Türkiye diye bir proje başlattık. Bugün projeyi Fener gezi yolundan başlattık. Bu projeyi önümüzdeki günlerde 19 mahalleye yayacağız. Bütün vatandaşlardan çevre konusunda duyarlı olmalarını ısrarla rica edeceğiz. Aslan yattığı yerden belli olur” dedi.
Editör: TE Bilisim