Vali Bektaş anıt ağaca "Gümeli porsuğu" ismini verdi.
 Alaplı'ya bağlı Gümeli Mahallesi'nde bulunan 4114 yaşındaki ağacı inceleyen Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, anıt  ağaç olarak bilinen 28 metre uzunluğunda 7 buçuk metre çapında ki dünyanın en yaşlı ağacının ismini "Gümeli porsuğu" olarak lanse etti.
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Alaplı ilçesine gelen Vali Bektaş öncelikle Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu'nu makamında ziyaret etti.
Kaymakam Eskioğlu Alaplı'nın genel tanıtımı, ekonomisi ve yatırımlar konusunda Vali Bektaş'a açıklama yaptı.
Bir süre kaymakamlıkta ilçe ile ilgili bilgi alan Vali Bektaş ardından Gümeli beldesine geçti. Gümeli Belediye Başkanı Ahmet saydam tarafından karşılanan Vali Bektaş, 4114 yaşındaki porsuk ağacının bulunduğu milli parklar bölgesine giderek burada ağaç ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.
Ağacın isminin olmaması üzerine ağaca "Gümeli Porsuğu" ismini veren ve bu ismin tescillenmesi gerektiğini ifade eden Vali Bektaş burada yapmış olduğu açıklamada, "Gümeli gerek tabiatıyla gerekse insanlarıyla çok güzel bir beldemiz. Orada bulunan ve dünyanın en yaşlı ağacı olan porsuk ağacını ilk defa görüyorum gerçekten insan bu tür ortamlarda duygulanıyor. Buraların enerjisi bir başka oluyor, bizleri burada ağırlayan yöre halkına ve başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu ağacın ismi buraya has olduğu için 'Gümeli porsuğu' olsun." dedi.
Bektaş ile birlikte Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, ağacın  tescilini yapan üniversite öğretim üyeleri ile AK Parti Alaplı İl Genel Meclis Üyesi aday adayı Halil Demirer, AK Parti Gümeli belde belediye başkan adayı Aytaç Tosun, Alaplı OSB Müdürü Özkan Demir ile yöre halkı hazır bulundu.

Editör: TE Bilisim