Yeni Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 21 ilin valisi merkeze çekildi, 17 valinin görev yeri değişti. Zonguldak'ın yeni Valisi Rize Valisi olarak görev yapan Erdoğan Bektaş oldu. Halkın içinden biri olarak tanınan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar başmüfettiş olarak merkeze alındı. Ahmet Çınar ile eski Zonguldak Valilerinden Malatya'da görev yapan Ali Kaban ile Hatay'da görev yapan Erdal Ata da merkeze çekilen isimler arasında yer aldı.

Göreve geldiği günden beri parti ayrımı yapmaksızın siyaset üstü yaklaşımı ile toplumun tüm kesimleri ile görüşen ve büyük çoğunluğunun takdirini kazanan Vali Ahmet Çınar'ın görevden alınması kentte üzüntü yarattı.

Gerek Ak Parti gerekse CHP ve MHP kanadından gelen mesajlarda ortak görüş, Vali Ahmet Çınar'ın devam eden bazı projeler tamamlanıncaya kadar görevde kalması yönündeydi.

Zonguldak merkez sahil ve Kapuz'da bazı alanların yıkılarak yeniden planlanması ile gündeme gelen Vali Ahmet Çınar siyasetten çok devletin valisi şeklinde yorumlanan duruşuyla dikkat çekmişti.

Editör: TE Bilisim