Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaşlılar haftasında ziyarette bulundular. "Umut Veren Yürekler" projesi kapsamında sahip çıkma duyguları ile ihtiyaç sahibi ailelerin yanında bulunmaya devam ediyorlar.
Rehper öğretmeni Filiz Öz önderliğinde, Okul Müdürü Nadire Çebi, öğretmenler ve öğrencileri ile birlikte Ayşe teyzenin evine misafir oldular.

Ayşe teyzenin evinde bulunmaktan duyduğu memnuniyetini dile getiren Filiz Öz şunları söyledi;

"18 Mart Yaşlılar haftası yaşlılara saygı haftası nedeniyle teyzelerimizin yanında olalım, saygımızı, yardımseverliğimizi, sorumluluk duygularımızı öğrencilerimizle birlikte yaşayalım yaşatalım, analım istedik. Her sınıftan temsilci öğrencimiz var her bir faaliyetimize farklı öğrencilerimizle gidiyoruz geçen hafta başka bir teyzemizin yanındaydık bu hafta buradayız. Projemizin çalışması sadece bundan ibaret değil amacımız doğrultusunda istiyoruz ki var olan değerlerimiz gençlerimizle kalsın, kaybolmasın özellikle yardımseverlik, saygı, sorumluluk bilinci bunları sadece cümlelerimizle söylemekle kalmıyoruz komisyonunuzla Demet öğretmenimin yanı sıra Perihan Uğurlu, Ergin Erenuluğ, Gülin uluşahin, Özlem akkaya ve tabii ki müdürümüz Nadire Çebi başkanlığında edebiyat öğretmenimiz Engin Dilmaç her bir öğretmenimizin projedeki sorumluluk yoğunluğu farklı. Birinci dönem başladığımız bir proje bu. En yardımsever sınıfımız doğrultusunda projemize bir kumbara oluşturdu Her sınıf yardım numaraları oluşturdum. Okulumuz bayan öğretmenleri her biri yiyecek hazırladı, erkek öğretmenlerimiz biz yapamayız dedi paramızla katkımız olsun dedi bu şekilde yardımda bulundular. Yiyecek stantlarımız oldu okulda onların satışları projemize destek olarak geldi. Yine uğur lisesi okulunda kermes yaptı kermesin gelirini olduğu gibi bize verdi. Aynı şekilde alanlarımız stant açarak ürünlerinin satışlarını yaptılar. Biro alanımız var mesela, satacağım bir şey yok dediler fakat kalemlerini, kağıtlarını ortaya koydular onları satışa sundular. İşte bu kumbaramızla önümüzdeki aylarda faaliyetlerimiz yine devam edecek. İhtiyaç sahibi aileleri tespit ediyoruz Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı bize çok yardımcı oluyor. Umut ve yardımlaşma derneği İhtiyaç sahibi aileleri tespit ediyorlar bize bunun bilgisini veriyorlar onlarla birlikte ziyaretlerimizin tespitlerini yapıyoruz. Önümüzdeki ayda da bir ev yenileyeceğiz. İşte bu kumbaradaki paralarımızı oraya aktarıcaz. Bu şekilde çalışmalarımız devam edecek."

Editör: TE Bilisim