Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan danışmanı Ahmet Akın, Zonguldak belediye başkanı Muharrem Akdemir'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, CHP Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, il başkanı Hakkı Güney, Merkez ilçe başkanı Fikret Zaman il ve ilçe yöneticileri hazır bulundu.


Ahmet Akın belediye ziyaretinde yaptığı konuşmada şunları söyledi;
"Özellikle geçirdiğimiz ekonomik zamanda Zonguldak nasıl etkilenmiş bunun önündeki engelleri nasıl kaldırabiliriz ne yapabiliriz el bileğinde bir rapor hazırlayıp sayın genel başkanımıza sunacağız. Ekonomik darboğazdan kurtulmanın yolları ne sayın genel başkanımıza 13 maddelik bir raporla kamuoyuna açıklamıştır. Biz bu 13 maddelik tavsiyeleri tek tek anlatıyoruz. Bu maddelerin tek tek altına inerek neler yapılması gerektiğini odalar ile paylaşıyoruz. Hedefimiz ortaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin daha ekonomik açıdan bağımsız olması için kendi gücünü daha gösterebilmesi için elimizden geleni sonuna kadar yapacağız."

Belediye başkanı Muharrem Akdemir'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle dedi;
" Öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirmek istiyorum kendilerine teşekkür ediyorum. Enerji konusunda bilgi birikimi olan bir vekilimizdir. Zonguldak'ta enerji bölgesidir. Yatırımlar planlanmış adımlar atılmaya başlanmış ama Zonguldakın bu yatırımları kaldırıp kaldırmayacağı pek düşünmemiştir. Sayın vekilimiz buradaki sıkıntıları sayın genel başkanımıza rapor halinde sunacaktır. Zonguldak'da halkın huzuru, güvenliği için neyse bizde elimizden geleni yapıyoruz.
Şu anda zonguldak'ta sismik araştırma gemisi incelemelerini sürdürüyor. Biz de bunu önemsiyoruz. İnşallah istediğimiz konuyu verimli bir şekilde ulaşırız. Haliyle Zonguldak'ta hak ettiği yerleri alır diye düşünüyorum. Bizim isteğimiz ilgili hükümet ve Sayın bakanımızdan, iş güvenliği sağlığı ile ilgili iyi bir şekilde değerlendirmektir. İşçi alımı konusunda dilimizi sadece 1500 değil daha daha fazla olmasıdır. Zonguldakın ekonomisi uzun zamandır sıkıntılıdır. Özellikle işsiz olanlar travma yaşayıp bunları ailesine kadar yansıtabiliyor. Hem hükümet yanlısı vekilimiz ve bizim kendi vekillerimizle kardeşçe dostça Zonguldakın kalkınması ile ilgili ortak bir çalışma yapılması gerekiyor. Ben hepsine teşekkür ediyorum.Cumhuriyet Halk Partisinin ilkeleri be ise bize emredilen ne ise hep birlikte peşinde olacağız" dedi.

Ardından belediye başkanı Muharrem Akdemir, Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan danışmanı Ahmet Akın'a Zonguldakın simgesi haline gelmiş madenci heykeli hediye etti.

Editör: TE Bilisim