Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü konferans salonunda ‘Devlette yönetim ve çalışma anlayışı' konulu seminer düzenlendi.

Düzenlenen konferansa Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, belediye başkanı Muharrem Akdemir, il Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Rektör Mustafa Çufalı, Vali yardımcısı Nevzat Taşdan, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şube başkanı Ayhan Kafalı, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, il Jandarma Komutan yardımcısı Fahri Semiz, Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, BAKKA Genel sekreteri Elif Acar, il Müftüsü Rüstem Can, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Vali Çınar yaptığı konuşmada, devlette yönetim ve çalışma anlayışı konusunda katılımcılara bilgiler sunarak şunları söyledi;

"Kurumlar, işler, görevler, yetkiler binler onbinleri bulan şeylerdir bunlar. Ama devlet olmakta esas olan hukuksal hukukun uygulanmasında esas olan yaptırım gücü diye bir kavram vardır. Devletin oluşturduğu hukuku uygulama hususunda bir yaptırım gücü yoksa olmaz. Yaptırım gücü nedir? Mesela bir adam bir vurdu devletin bu adamı idam etme yetkisi yoksa hukukun hiçbir önemi yoktur. Yaptırım gücünüz yoksa hukukta işlemez. Devlette zaten olmaz. Türkiye'de devlet ve hizmet kavramı çok değişti. Eski devlet ile yeni devlet arasında kıyaslanmayacak kadar fark var. Eski devleti makamlar hava atma yerleriydi. Kim elini bir güç geçirdiyse hem diğer kurumlara baskı yapıyor zaten hepsi birden millete baskı yapıyor. Valisini fırçalar, başbakanına küfür eder, darbe yaparım der darbeyi yapar. Eski devlette bunları zaten yaşadık. Saygı, Edep, kavram, hukuk yok. Ben yaparım ben bilirim der geçer. Vatandaş Allah yardım etsin. Gelen insanın zengin fakir hiç farketmez işini ne kadar engellerse o kadar itibarlı olduğunu ne kadar geciktirirse ne kadar ezerse ne kadar ayaklarının altına alırsa o kadar yükseldiğini zanneden bir anlayıştır. Sistem bu hale geldiyse iyi kötü vatandaşa hepsi sıkıntı veriyor. O makamlara hava atma yeri babasının koltuğu gibi görme o makamın kendisinin değildi o makamın kendisini yücelttiğini düşünen zihniyet. Gemişteki anlayış hastalıklı, edepsiz, zalim kaba, görgüsüz, ne derseniz deyin bir anlayıştır. Baktığımızda bugün biraz kendimize geldik. Makamlar hava atma yeri değil hizmet etme yeri olarak artık hepimizin bildiği şeylerdir. Vatandaşa ne kadar hizmet edersek onlara ne kadar hizmetkar olursak o kadar yüceldiğimizi hepimiz biliyoruz. Vatandaşa bir iş yapıp onu da zorla yapıp onun gözüne sokmaya çalışan ben olmasam bu işin de olmaz diye havalar atan anlayıştan bugün devlet olarak biz bu görevi karşı tarafa hizmet etmek için aldık. Giderek daha iyiye daha güzeli gidiyoruz. ‘At sahibine göre kişner' diye bir söz vardır. Artık hizmet veren de makamda duran da memur, müdürde, valide biraz haddini karşındakine bakarak yön bulmaya çalışıyor. İşler iyiye gidiyor inşallah daha da iyi olacaktır. Valiler kamu yönetiminde devlet yöneticiliğinde en üst makamlardır. Uçan kuştan biz sorumluyuz."


Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, konuşmasında, "Yeşil Kürsü isimli programımızla gayemiz kurum personelimize ve dilerseniz sizlerin kurumlarından gönüllü olan herkese, daha çok dünya-ülke gündeminde olan sosyal, ekonomik, kültürel konularda katkılar sağlamaktır.
Programımız her ayın 15"inden sonraki ilk Cuma günleri değişik konu ve konuşmacılarla aynı saatte ifa edilecektir. İlk olarak düzenlediğimiz bu programa konuşmacı olarak sözün ve söylemin ustası olarak nitelendirdiğimiz Sayın valimizi davet ettik. Sağ olsunlar, bizi kırmadılar ve onurlandırdılar.
Sayın Valim; Bölgemizde 1.130 personel bulunmakta olup bunların 96"sı yönetici durumundadır. Bu yöneticilerin 49"u Zonguldak İlinde görev yapmaktadır ve bu arkadaşların büyük çoğunluğu aramızda bulunmaktadır. Sizlerin söylem ve talimatlarınızdan sonra yöneticilikte çağımıza uygun yeni ufuklar açacağımızı bilmenin heyecanı içindeyiz.
Programımızın başta kurumlarımız ve ülkemiz adına hayırlara vesile olması dileğiyle, sizleri tekrar saygıyla selamlıyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim