Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, taşeron işçisi olarak çalışırken, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 2 Nisan'dan itibaren kadrolu olarak çalışmaya başlayan temizlik işçileriyle bir toplantı yaptı. Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya işçilerin yanı sıra bazı daire amirleri de katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Kantarcı "Dört yılım bitti. Beşinci yılın sonunda, arkamda, tertemiz, pırıl pırıl bir Çaycuma görmek istiyorum. Şu anda genel olarak temizlikten memnunum. Hepinizden memnunum. Gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bunun daha da iyi olması için çaba sarf edeceğiz. Çaycuma sizin sayenizde temiz bir şehir oldu. Daha temiz olacak. Zonguldak'ın en temiz şehri olacak, Türkiye'nin en temiz şehri olacak. Meşhur bir sözümüz vardır, ‘Temizlik imandan gelir' derler. İnsanlar etrafını temiz gördüğü zaman mutlu oluyor, biz de görevimizi en iyi şekilde yaparak vatandaşlarımızı mutlu edeceğiz" dedi.

 ‘İŞİNİZİ ASLA KÜÇÜMSEMEYİN'

Yaptıkları görevi küçümsememeleri konusunda personeli uyaran Başkan Kantarcı sözlerini şöyle sürdürdü: "İşinizi asla küçümsemeyin. Bana belediye hizmetleri arasında ‘sıralama yapın' dense, ben temizlik işlerini birinci sıra yaparım. Yol yapmasam kimse bir şey demez. Az yapsam yine demez. Ama Çaycuma'nın bir saat kirli kalmasına kimse tahammül edemez. O yüzden itfaiyeden bile daha önemlisiniz. Niye, yangın çıksa Devrek'ten, şuradan buradan itfaiye çağırırız ama bu şehri başkasına temizletemeyiz. Lütfen kendinizi hakir, aşağılanmış görmeyin. Bu havayı bozmayalım, her şey çok güzel. Yaptığımız hizmetleri görünce, belediyenin altından petrol çıkıyor zannediyorlar. Hiçbir yerden en ufak bir katkı gelmediğini kimse bilmiyor. Herkes ‘belediyede para çok' diyor. Bu işlerin nasıl yapıldığını düşünmüyor. İnsanlar sokaklarda rahatça yürüyebiliyorlar. Şehir estetik açıdan gayet güzel oldu. Çarşı, pazarda alışveriş gayet güzel, tertemiz bir şehir. İnanın bu insanların düşünüş biçimini de etkiliyor. Çünkü burası rahat bir şehir oldu artık. Stres kalmadı, Çaycuma'nın kıymetini bilelim."

 ‘BABAMIN OĞLUNA AYRIMCILIK YAPMAM'

İşçilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Kantarcı, şöyle devam etti: "Sağlık her şeyden önemli. Yaptığınız iş temizlik işi olduğu için hastalanma riskiniz yüksek. Sağlıklı şekilde çalışmanız için ne gerekiyorsa yapılması için arkadaşlarıma talimat verdim.  Gerekirse hepinizin sağlığıyla özel olarak tek tek ilgilenirim. İşimi bırakırım ilgilenirim. Sizden ricam, amirlerinizin söylediklerine harfiyen uyacaksınız. Bir sene bir zamanım kaldı, arkamda tertemiz bir Çaycuma bırakmak istiyorum. Evsel atık haricindeki çöpü almayın, zabıtaya haber verin failini bulsunlar, işlem yapsınlar. Ondan sonra külse neyse fen işleri alsın. Orada zabıtayı siz sıkıştıracaksınız. Ben kimseyi ayırmam, babamın oğluna ayrımcılık yapmam. Atması gereken çöpü atmasın adam oraya. Biz evsel atık almakla yükümlüyüz. İnşaat atığı, mobilya, şu, bu kim döküyorsa bulunur. Zabıta gerekeni yapar."

 

Editör: TE Bilisim