Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç, "04 Aralık Dünya Madenciler Günü" nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında üç önemli öneride bulunan Başkan Tunç'un mesajı şöyle:

"Dünyanın en ağır işini yapan, ülke ekonomisi için gerektiğinde kolunu bacağını, hatta canını veren madencilerimizin günü kutlu olsun.

04 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü sözde değil özde kutlamak amacıyla şu önerilerimizin dikkate alınmasını arzu ediyoruz.

  1. Soma ve Ermenek şehit madenci ailelerine verilen sosyal haklar TTK Zonguldak şehit madenci ailelerine de verilmelidir.
  2. Üretimde bütün havzada mekanizasyon sistemine geçilmeli ve norm kadrosuna göre TTK'ya en az 7-8 bin işçi alımına gidilmelidir.
  3. İş sağlığı ve güvenliği kurallarına riayet edilmeli ve madencinin hayatını riske atacak hiçbir girişime müsaade edilmemelidir. Çünkü hiçbir maden, madencinin hayatından değerli değildir.

Bu duygu ve düşüncelerle alın terinin en güzeli ile ekmeğini yerin yüzlerce metre altında kazanan cefakar madencilerimizin 04 Aralık Dünya Madenciler gününü kutluyor, şehit madencilerimiz başta olmak üzere vefat eden madencilerimize Allah'tan rahmet, çalışanlarımıza kazasız belasız hayırlı işler, emekli olanlara da hayırlı uzun ömürler diliyoruz."

Editör: TE Bilisim