Zonguldak Ticaret İl müdürü İsmail Maden, 15 Mart Tüketiciler Haftası nedeniyle tüketicilerin haklarını savunduklarını söyledi.

Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak tüketicilerin sağlık ve güvenliğiyle ekonomik çıkarlarının korunması noktasında etkin, hızlı ve insan odaklı hizmet sunmaya devam ettiklerini belirterek şunları söyledi;

"Maden, özellikle elektronik ticaret sektöründeki hızlı gelişim mevcut ve oluşması muhtemel sorunlara karşı tüketicileri korumak amacıyla Bakanlığımızca tedbirler alınmaktadır. Tüketiciler açısından çok geniş yelpazede kullanım alanı olan ürünlerle ilgili piyasa gözetim ve denetimi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçen yıl Zonguldak tüketici hakem heyetimize 1405 başvuru yapıldı ve 2016 yılından devreden dosyalarla birlikte 1508 başvuru sonuca bağlandı, söz konusu kararların yüzde 70'e yakını tüketici lehine % 30'u tüketici aleyhine sonuçlanmıştır. Lehte sonuçlanan dosyaların 218 adeti heyetinizin kararından önce tüketicinin mağduriyete giderilerek uzlaşma ile sonuçlanmıştır. Bakanlığımızın hızlı güvenilir ve verimli ticaretin sağlanması vizyonu çerçevesinde Tüketici bilincinin artırılması birincil hedef olarak belirlenmiştir. Zonguldak Ticaret İl Müdürlüğü olarak tüketicinin korunması alanında yoğun bir şekilde çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Ticaretin geliştirilmesi adına Bakanlığımız ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ortak çalışmalar gerçekleştirilerek şirket kuruluşlarının kolaylaştırılmasından, lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsasına, taşınır rehini sicilinden, gümrük işlemlerinin hızlandırılmasına iş ve yatırım ortamını iyileştiren çok sayıda reform gerçekleştirilmiştir.

TÜKETİCİ HAKKI, KUL HAKKIDIR

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi kapsamında tüketicinin korunmasına yönelik çok önemli misyon üstlenmekteyiz. Zira herkes doğumdan ölüme kadar tüketici olarak yaşamaktadır. Tüketici hakkı, kul hakkıdır. Hizmetlerimizi bu bilinçle yürütüyoruz. Tüketicimizin bilinç düzeyi arttıkça mağduriyetlerin azaldığının farkındayız. Tüm iletişim kanallarını etkili şekilde kullanarak bu bilinç düzeyini arttırmak üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Tüketici Hakem Heyetlerimize başvuru üst sınırı 2018 yılı için 6.860,00 TL'dir. Tüketicilerimiz herhangi bir mağduriyet yaşadıklarını düşündüklerinde Müdürlüğümüze gelerek ya da e-devlet kapısı üzerinden bizlere başvuru yapabilirler. Müdürlüğümüze yapılan başvuru neticesinde tüketicilerimiz haksız dahi çıksa herhangi bir cezai işlemle ya da mali külfetle karşılaşmayacaklardır. Tüketicilerimizin şikayetlerini hızlı, adil ve ücretsiz olarak çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile tüm Zonguldak halkımızın Dünya tüketici hakları gününü kutluyorum."

Editör: TE Bilisim