Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, Ankara'da Enerji Bakanını ziyaret etti.

Demirci, yaptığı açıklamada, Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in işçi alımı sürecini en kısa zamanda başlatacağını belirterek şunları söyledi.

"Geçtiğimiz hafta itibari ile Yönetim Kurulumuz ile birlikte yeni seçilen Zonguldak milletvekillerimizi ve Enerji Bakanımızı ziyaretlerde bulunduk ve kendisine hayırlı olsun temennisini ilettik. İlk olarak Zonguldak milletvekillerimiz ile görüştük. Hepsine kurumumuzun durumunu, Zonguldak'ımızın durumunu anlatarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerini rica ettik. İnşallah geçmiş dönemlerdeki hataları yapmamalarını kendinden rica ettik. Zonguldak için bir şey istenecekse beş tane vekil hep beraber bir olarak Zonguldak'ımız için gereken mücadeleyi vermelerini istedik. Yapılacak kavganın, kavga demeyelim de tartışmanın kendi içerisinde yapmalarını Zonguldak'ımıza geldikleri zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını rica ettik kendinden. Tüm vekillerimizden Allah razı olsun hepsi bu şekilde kendileri de beyanlarını ilettiler. Biz bu konuda Sayın milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah birlik ve beraberliklerini bozmazlar.


Milletvekillerimizi ziyaret ettikten sonra akabinde sayın enerji bakanımızı ziyaret ettik. Sayın bakanımızdan randevu talep etmiştik ve sağolsun randevu talebimizi kabul etti ve bizde kendisini ziyaret ettik. Ziyarette kendisine hayırlı olsun diye temennisinde bulunduk. Ve orada Sayın bakanımızla gerçekten güzel şeyler konuştuk. Öncelikle bizim için öncelikli olan Türkiye Taşkömürü Kurumuna 1500 işçi alımıdır. Kendisi de zaten hemen o konudan bahsetti ve 1500 Kişinin de alımı için gerekli çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını söyledi. Bizlerde kendi taleplerimizi ilettik ve ayrıca Zonguldak'ın yöresel konumundan da bahsettik Sayın Bakanımıza.Alınacak işçilerin Zonguldak Bartın ve Karabük Yenice bölgelerinden alınmasını gerektiğini ifade ettik.Sayın bakan da dedi ki ; nasıl olacak diye sordu ve biz de dedik ki 2006 ve 2009 tarihinde Türkiye Taşkömürü kurumu na alınan işçiler de Bakanlar kurulu ile kararı vardır ve bu kurallar ile birlikte alınabiliyor diye kendisini ifade ettik. Ve sayın bakan da genel müdürümüzle istişare edip, milletvekillerimiz ile inşallah bu yönde adım atılacak inşallah. Dün Ak Parti İl Başkanı Sayın Zeki Tosun da bir açıklama yaptı. Sayın bakanımızın önümüzdeki 15 gün içerisinde Zonguldak a geleceğini ifade etti. Sayın bakanımız Zonguldak ta incelemelerde bulunacak ve genel müdürümüze bir brifing alacaklar. Büyük bir ihtimalle iş alımı startı bu ziyarette verilecektir. En kısa sürede işçi alımına başlanacaktır. Sayın Enerji Bakanımız Sayın cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu sözü yerine getirecektir ve bundan en ufak bir şüphemiz yoktur. Yeni alacak kardeşlerimizle beraber, Türkiye Taşkömürü Kurumunu ne kadar yukarıya getirebiliriz, zararı ne kadar düşünebiliriz, üretimimizi nasıl yukarılara taşıyabiliriz bunun hesaplarını yapıyoruz ve genel müdürümüz ile birlikte bunun çalışması içerisindeyiz.
Sayın genel müdürümüz de biliyorsunuz ki tam ve yarı mekanize sistemleri üzerinde hakikaten çok gayretli çalışmaları var. Ben bunları Taktire Şaiyan buluyorum ve sayın genel müdürümüze buradan biz yönetim kurulu adına çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu verdiğim mücadelenin sonunda hep beraber Türkiye Taşkömürü kurumu olarak ve Zonguldak olarak başaracağız."

Editör: TE Bilisim