Zonguldak Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol ve yönetimi, kent genelindeki ziyaretlerini sürdürüyor. Burak Erol, bu kapsamda TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu'nu da ziyarette bulundu. 
Ziyarette, TTK'nın üretimi ve istihdam konularında görüş alışverişinde bulunuldu.Erol, yaptığı konuşmada kurumun kentteki önemine değinerek; "Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel Müdürümüzü ziyarete geldik. Takdir ettiğiniz ve takip ettiğiniz gibi Türkiye Taşkömürü Kömürü Kurumu bu vilayetin mevcut olmasının sebebidir Kendisi ile görüşmemiz gereken hususlar var. Bu konuyla ilgili görüş alışverişinde bulunacağız. Bizim kendisine tavsiyelerimiz var, bilmediğimiz hususlar var. 2019 sektör raporu okuduk araştırdık. Hemen hemen bir aydır inceliyoruz ama, bazı muallak şeyler var. Biz siyaset yapıyoruz, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun üretiminin artmasını istiyoruz. İstihdamın artmasını istiyoruz, çalışmaların artmasını istiyoruz, satılabilir kömür miktarının artmasını istiyoruz, üretilebilir kömür miktarının artmasını istiyoruz. Bu minimal de rapordaki bazı konuları görüşmeye geldik." ifadesine yer verdi. 

Zonguldak TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Erol ve ekibine teşekkür etti. Eroğlu, 2021 hedeflerinden de bahsetti. Eroğlu; "Sayın Başkanımızın seslendirdiği ana başlıklara baktığımızda mekanize sisteme doğru bir yol haritamız var. Ben göreve geldiğimde yaklaşık 130 metrelik mekanize ayağımız vardı, şu anda hamdolsun 600 Metreye çıkarttık. İnşallah 2021 başında 1 km çıkararak devam edeceğiz. Havzanın devamlılığı açısından, randımanların artması açısından, maliyetlerin daha da aşağıya çekilmesi açısından son derece önemli hamleler bunlar." dedi.

Editör: TE Bilisim