AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, İl Başkanı Zeki Tosun, Belediye Başkan Adayı Dr. Ömer Selim Alan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Kadın Kolları Başkanı ve SKM yönetimi ile birlikte gazetecilerle kahvaltıda buluştu.

Kahvaltıda konuşan Milletvekili Hamdi Uçar TTK’ya alınacak 1000+500 işçi alımı hakkında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

“TTK’ya Cumhurbaşkanımız 1000 + 500 kişi sözünü verdi. Bunda en ufak bir sıkıntı yok. 2018 yılı içerisinde 1000 kişi, 2019 yılı içerisinde 500 kişi diye açıklandı. Malum süreçten dolayı süreç aksadı. Ama yasal süreçlerin tamamlanması için ilgili kurumların yazı yazması, genelge yayınlaması lazımdı. Bu ilanın tüm Türkiye’ye açılması gerekiyordu. Yasal olarak. Ama bu sorunun çözülmesi için ilgili bakanlıklar sadece bölgemizi ilgilendiren bir iş kolu alanı olduğu için Zonguldak, Bartın ve Karabük illerimizle bu alımı yapılması ile ilgili önümüzdeki günlerde İŞKUR Müdürümüzün de yapacağı çalışmayla müracaatlar yakın bir süreçte başlayacak. Önümüzdeki günlerde seçim öncesinde 1000 kişi hemen alınacak. 500 kişi akabinde bakanlığımızın belirlemiş olduğu bir tarihte bu alımlar yapılacak. Bunu speküle etmenin, farklı yerlere çekmenin bir anlamı yok. Bu seçimle de ilgisi alakası yoktu, yasal süreçlerin tamamlanması bekleniyordu. Genel seçimler sonrasında bakanlıkların yapılanması konusu vardı. Atamalar yapıldı. Bu süreç de hızlı bir şekilde ilerliyor. Ocak ve Şubat ayı içerisinde bu süreci tamamlamayı planlıyoruz. 500 kişi 2019 bütçesi içinde alınacaktı. 2018’in ki gecikti, hemen acilen 2019 başında bu alımı yapalım vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz sözü tutalım denildi. Yoksa ikisini birden yapmaya kalktığınız takdirde süreç uzar ve beklentiyi karşılayamazsınız. Hemen acilen 1000 kişinin alımı yapılsın ve 500 kişinin tarihi belli olsun. Madencilik ağır iş kolu olduğu için yaşla ilgili bir hassasiyet var. Toplumun da bir beklentisi var. Kurumun alacağı personeli bu konudaki verimliliği açısından teknik olarak çalışmayı yapıyorlar.”

Editör: TE Bilisim