Ereğli İlçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen Çelenk Koyma törenine, Ereğli kaymakam Vekilliği ile görevlendirilen Vali Yardımcısı Nevzat Taştan'ın katılmayışı damgasını vurdu.

Önceden hazırlanan ve duyurulan program çerçevesinde askeri erkan, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, protokol üyeleri ile (A) Protokol Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu ile Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı alanına geldiler.

Saat 09.00'da başlaması gereken programa birkaç dakika kala görülen hareketlilikte dikkatler, Vali Yardımcısı Taştan'ın henüz alana gelmeyişine çevrildi.

Cep telefonu aranmasına rağmen ulaşılamayan Vali Yardımcısı Taştan'a, çeşitli yollarla da ulaşılamayınca, yaklaşık 15 dakika gecikmeli başlayan törende, protokolde Kaymakamlık Çelenginin konulmasını İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu üstlendi.

Kaymakamlık, Komutanlık ve Belediye çelenklerinin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulan tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Törene, CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, Ereğli demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü Salih Cem Oral Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Atatürkçü Düşünve Derneği (ADD) Genel Muhasip Üyesi ve Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Semih Özkök, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Temel Şahin, yönetim kurulu ve gaziler, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Türk Metal Şube Sekreteri Yakup Yılmaz, Şube Mali sekreteri Hakan Eskibina, bazı Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Karadeniz Ereğli Fenerbahçe Okulu sporcuları, çeşitli sivil toplum kuruluş başkan ve temsilcileri katıldı.

TAŞTAN KAYMAKAMLIK'TA…

Buradaki törenin ardından, programda yer aldığı şekliyle İlçe Kaymakamlık Makamına geçildi.

Törende yer almayan Taştan, beraberinde Tuğamiral Yazıcıoğlu ve Belediye Başkanı Uysal ile birlikte bayram tebriklerini kabul etti.

Dün gece ilçeye gelen Vali Yardımcısı Taştan'ın, bir akrabasının evinde kaldığı öğrenildi.

Kaymakamlıktaki bayramlaşmanın ardından ise Atatürk Bulvarı'nda geçit töreni gerçekleştirildi.

TAŞTAN ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan, Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taştan, Hakimiyet'e yaptığı açıklamada, tören alanına katılamayışının gerekçesinin kendisinden kaynaklandığını, bu doğrultuda özür dilediğini söyledi.

ALTERNATİF TÖREN

Diğer yandan, Atatürk Anıtı önündeki resmi törenin ardından, her resmi bayramda olduğu gibi CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi üyeleri alternatif tören gerçekleştirdiler.

Anıta çelenkler bırakılan törende konuşan CHP İlçe Başkanı Serdan Ocakcı, mevcut iktidarı eleştirdi. Ocakcı, iktidarın uzun yıllardır resmi bayramlardaki törenleri ‘dar kapsamda' yaptığını ima ederek, CHP olarak ise buna izin vermediklerini kaydetti.

CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, ADD Şube Başkanı Yusuf Arslan, Özkök, CHP Ereğli belediye Başkan Aday Adayı Erol Çivici ile CHP, ADD ve bazı dernek başkan ve yöneticileri alternatif törende yer aldı.

Editör: TE Bilisim