Zonguldak Belediyesi ve Belediye İş Sendikası tarafından belediye nikah salonunda belediye işçilerine toplu sözleşme imza töreni yapıldı.

Törene, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak il başkanı Umut Başoğlu, CHP Merkez ilçe başkanı Fikret Zaman, GMİS Genel başkanı Ahmet Demirci, Belediye İş Sendikası başkanı Tahsin Atayan ve belediye çalışanları katıldı.

İmza töreninde konuşan Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, katılımın az olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi;
"Katılımın çok az olması benim inancımı düşürüyor arkadaşlar. Beni bağışlayın, sakın yanlış anlaşılmasın ama bugün her anlamda bu Toplu İş Sözleşmesinin önemini hala kavrayamamışız. Bugünlerde bu Toplu İş Sözleşmesi'nin devam ediyor olması çok önemlidir. Ülkemizin çok ciddi bir süreçten geçmiş olduğu bu günlerde işçi arkadaşlar adına bırakın toplu sözleşmeyi imzalamak, toplu sözleşme masasına oturmanın bile bir problem olduğu günlerde bir toplu sözleşme imzalanıyor işçiler adına, işçilerin emeğine, alın terine, saygılı bir ifadesidir. Ama gelin görün ki işçiler adına yapılan sözleşmede işçiler adına değil iş adına yapılmış bir sözleşme olağandır. Bunu ben şiddetle kınadığımı da ifade etmek istiyorum. Çok üzüldüğümü de ifade etmek istiyorum. Aslında çok hazırlıklı gelmiştim ben buraya ama lütfen beni bağışlayın böyle olmamalıydı. Şimdiye kadar hiçbir sözüme sitemle başlamadım ama bugün beni hayal kırıklığına uğrattı. Değerli arkadaşlar ama olsun az önce dediğim gibi bugün çok anlamlı, çok önemli bir gün ve tabii ki bugünü anlamlı kılanda işçiler adına yapılan Toplu İş Sözleşmesidir. Bu Toplu İş Sözleşmesinin diğerlerinden farkı vardır. Bu sözleşmeyi önemli kılan da  demokrasinin askıya alınmak istenmiş, olduğu darbelerin yapılmak istenmiş olduğu,bugün sıcak bir savaşın içerisinde olmuş olmamızdır. Bunu lütfen anlayalım ve lütfen kavrayalım. Ben burada bu sözleşme de emeği geçenlere saygılarımı sunuyorum. Bu sözleşme bugün, burada, imzalanmış oluyor ise şunun çok iyi bilinmesi lazımdır ki bu Toplu İş Sözleşmesini bu Türkiye'nin içerisinde kurulmuş olduğu bu süreci bunu fırsat bilerek farklı şekilde darlamaya gidilmemiş işçilerin alının terinin, emeğin alın terinin karşılığı verilmiş bir sözleşmedir. Dolayısıyla bu Toplu Sözleşmede başta emeği geçen Belediye başkanım ve ekibine, Sendika başkanıma huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Ben burada sayın belediye başkanımızı emek dostu bir belediye başkanı olarak görüyorum bunda böyle bilinmesi lazım."

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, toplu sözleşmenin tüm işçilere hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Editör: TE Bilisim