Kozlu'nun AK Partili Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ın Wolkswagen Touareg marka 530 bin TL. lik aracı haciz nedeniyle bağlandı. Bağlanan araç İl Emniyet Müdürlüğü'nün önüne çekildi. Başkan Yılmaz, göreve gittiği sırada avukat tarafından araçtan indirilip bağlanmasını ‘Terbiyesizlik' olarak değerlendirdi.
Kerim Yılmaz, Elmas TV'de Atilla Öksüz'ün hazırlayıp sunduğu ‘Günün Manşetleri' programında konuyla ilgili soruları yanıtladı. İstediği zaman avukatla görüşüp aracı alabileceğini söyleyen Yılmaz "Belediye başkanının altından arabayı almak terbiyesizce bir şey. Sonuçta ben buraya seçilerek geldim. Ben göreve gidiyorum, belediye başkanını yolda durdur, ‘Yakalaması var' de yapılan doğru bir hareket değil" diye tepki gösterdi.


"VALİLİĞE GİTTİĞİMİZ TOPLANTI SIRASINDA ARACIMIZ BAĞLANDI"
Haciz nedeniyle aracının bağlandığını doğrulayan Başkan Yılmaz, şunları söyledi; "Evet aracımız bağlandı, belediyemizin geçmişten gelen bir takım sıkıntıları var. Aşmaya çalışıyoruz, icralık olan işlerimize bir ödeme yaptık. Ödemeleri yaparken başka sıkıntılarımızı da çözmeye çalışıyoruz. Daha önceki başkanımızın şoförlüğünü yapan bir kardeşimiz emekli oldu. Emekli ikramiyelerinin bir kısmı verildi. Hukukla ilgili işlemlerden dolayı gecikmeler oldu. En son 12. Ayda bir ödeme yaptık, avukatı tarafından araç bağlandı. Belediye olarak borçlu kalmak istemeyiz, ben bunun siyaseten olduğunu düşünüyorum. Valiliğe gittiğimiz toplantı sırasında aracımız bağlandı. Aracımız şu an bağlı, Emniyet Müdürlüğü'nün önünde. 140 bin liralık kıdem tazminatı borcuyla beraber yaklaşık 45 bin lira da avukatlık parasının tamamını istediler. Ödemezseniz aracınızı bırakmayız, öderseniz aracı bırakırız dediler. Ben de aracı bıraktım. Belediyemizi dara sokarak bir şey yaparsak bu doğru olmaz."


"ARAÇ ÖNEMLİ DEĞİL TAKSİ ÇAĞIRIR GİDERSİN AMA BU BELEDİYEYE YAKIŞIYOR MU?"
Her önüne gelenin aracı bağlamak istemesine kızdığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu; "Avukat arkadaş aracı bağlamış, ben kendisiyle görüşmek istedim görüşemedim. Daha sonra elektrikle ilgili sıkıntımızdan dolayı oraya bir ödeme gerçekleştiremedik. Her gelen böyle ‘Aracı bağlayacağız bilmem ne' derse olur mu? Araç önemli değil taksi çağırır gidersin ama bu belediyeye yakışıyor mu? Bunlar yakıştırmaya çalışıyorlar. Hiç araba olmadan da ben bu hizmetleri yaparım sorun değil. Şehir dışına çıkacaksınız, şehri dolaşacaksınız, vatandaşa ulaşacaksınız, bir hizmet aracının bulunması gerekiyor. Çok önemli değil, araç kalsın orada. Paramız olduğu zaman haciz ödenecektir. Bunu tehdit unsuru olarak kabul etmiyorum, ben tehditlerle iş yapan biri değilim asla da geri adım atmam. Gerekirse satılsın, belediye hizmetine bir şekilde devam eder, arabaya bağlı değil. Aracı istediğimiz zaman alabiliriz. Avukat kardeşimizle gider görüşür alırız. Belediye başkanının altından arabayı almak terbiyesizce bir şey. Sonuçta ben buraya seçilerek geldim. Ben göreve gidiyorum, belediye başkanını yolda durdur, ‘Yakalaması var' de yapılan doğru bir hareket değil. Vatandaşın alacağı varsa belediyede daha bir sürü araç var. Özellikle bu aracın bağlanması terbiyesizliktir. Kerim Yılmaz Zonguldak'ta parayı değil borcu yönetiyor."


"AYNI ARAÇLARI KULLANAN BAŞKA BELEDİYELER DE VAR"
Aracı bahsedildiği gibi 530 bin liraya değil 211 bin liraya aldıklarını belirten Yılmaz, şunları söyledi; "Televizyonlarda, gazetelerde bahsedildiği gibi 3-4 aylık alacaklar asla ve katta yoktur. Belediyemize uygun hizmetlerde kullanabileceğimiz arazi aracını 211 bin 500 liraya aldık. Basında ne hikmetse 500 bin liralık araç diye bahsediliyor. 500 bin liralık araç olabilir ama aracın fiyatı 211 bin 500 liradır. Faturası belli, her şeyi belli. Bu aynı araçları kullanan başka belediyeler de var. Üzerinde bir sürü hacizler var, bunun da yakalatılması lazım, bir yere çıkamıyorsun. Kendi aracımla 70 bin km yol yaptım. Akaryakıtını da kendim koydum. İnsanlar bir şeyleri söylerken biraz insaflı olmalarını diliyorum. Bunlar oluyor, insanlar bilgi sahibi olmadan konuşabiliyorlar ama eleştirinin bir dozu olması gerektiğini düşünüyorum. Bu olaylarda kızgınlık yaşadım ama biz burada görev yapmaya çalışıyoruz, geçiciyiz. Vatandaşa hizmet sunmaya çalışıyoruz, hizmet kalitesini arttırmaya çalışıyoruz. Belediyemizin bundan sonraki dönemlerde hizmet yapması için tüm altyapıları hazırladık."

Editör: TE Bilisim