Genel Maden İşleri Sendikası Üzülmez Şubesinin 11. dönem Olağan Genel Kurulu yapıldı.
GMİS büyük salonunda yapılan kongre ye katılım yoğun oldu. GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Genel merkez yöneticileri, şube başkan ve yönetim kurulu üyeleri, ve çok sayıda madenci katıldı.
Toplantı açılış ve yoklama ile başladı. Ardından divan heyeti oluşturuldu. Kongrenin divan başkanlığını GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci yaptı.
Ardından şehit madenciler için saygı duruşunda bulunulup istiklal marşı okundu.
Kongrenin açılışını Genel Maden işleri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci bir konuşma yaparak gerçekleştirdi. Demirci yaptığı konuşmada, sendika olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. İşçi alım sürecinden bahsetti. Sendika olarak üretimde kararlı olduklarını ifade etti.
Kongrede madenciler ve adaylar da birer konuşma yaptılar. Delege olan Süleyman Bezir yaptığı konuşma esnasında ortam gerildi. Kendisinden önce konuşma yapan madenciyi eleştiren Süleyman Bezir’e salondan büyük destek geldi. Karşılıklı sataşmalar bir süre devam etti. Ardından divan heyeti tarafından tartışma uzlaştırıldı.
GMİS Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir yaptığı açıklamada, “Öncelikle Üzülmez şubemizin 11. olağan genel kurulu ülkemize , milletimize Türkiye Taşkömürü Kurumunuza madenci camiamıza sendikamıza hayırlı ve uğurlu olsun. Biz her daim şunu söylüyoruz, kentimizin önemini anlatmaya çalışıyoruz, kömürü anlatmaya çalışıyoruz, demir çeliği anlatmaya çalışıyoruz, bu kentin daha iyi yerlerde olmasını anlatmaya çalışıyoruz. Ekip olarak da böyle bir mücadelenin öncelikle Üzülmez Şube olarak başladık ve önümüzdeki günlerde de biliyorsunuz genel seçimlerimiz olacak. Ve buradaki çıkacak Şablonla birlikte hem Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun bulunduğu yerden daha yukarılara ve Zonguldak’ı bir takım yerlerden daha yukarılara taşımak için elimizden gelen çabayı elimizden geleni yapacağız. Bu duygu ve temennilerle herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

SEÇİME BU LİSTE İLE GİDİLDİ
Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir,
Şube Sekreteri Erkan Üstüntaş,
Kazım Keskin, Mali Sekreter Sefer Karakabak, Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Ahmet Karaoğlu, Hasan Çakır, Sabahattin Kösepınar

Editör: TE Bilisim