Zonguldak Sağlıkçılar Platformu Kurucu ve Sözcüsü Aras Ali Altıntaş, atanamayan sağlıkçılar olarak TSK'nın Afrin'de devam eden operasyonları kapsamında hem askere hem de sivil vatandaşlara sağlık hizmeti sunmak için Afrin'e gitmeye hazır olduklarını söyledi.

Karaelmas Gazeteciler Derneği'nde basın açıklaması yapan Altıntaş, Türkiye'de atanamayan bin civarındaki sağlıkçının Afrin'e gitmek istediğini belirterek şunları söyledi;

"Basına ve Kamuoyuna;
Ataması yapılmayan sağlıkçılar platformuna bünyesinde,  Başta Zonguldak olmak üzere Türkiye'nin 81 ilinden oluşan üyelerimiz ile birlikte ''ZEYTİN DALI'' harekatında Mehmetçiğimizin ihtiyaç duyabileceği sağlık hizmetlerinin tamamını yerine getirmek üzere gönüllü olduk.  Ataması yapılmayan sağlıkçılar platformu başkanı sıfatıyla, 36 sağlık branşının tamamının yer aldığı yaklaşık 1000 kişilik gönüllü sağlık personeli listesini geçtiğimiz hafta içinde Sağlık bakan Yardımcımız Sayın Ahmet Baha ÖĞÜTKEN'e sunmuş bulunmaktayız. Sayın bakan yardımcımıza, Bakanlığımız bünyesinde hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelimizi yerinden oynatmadan atama bekleyen sağlıkçıların değerlendirilmesini, gönüllü olan her sağlıkçının bunu can-ı gönülden istediğini belirttik. Mehmetçiğimizin her türlü sağlık hizmetini yerine getirecek beceri ve donanıma sahip diplomalı sağlıkçılarız. ordu-millet bütünlüğüne, toplumsal dayanışma ve kenetlenmeye en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, bizler atama bekleyen sağlıkçılar olarak mehmetçiğimiz ile birlikte, onların yanında, omuz onuza hizmet vermekten onur duyarız. umarız bizlere hiçbir zaman ihtiyaçları olmaz ama olası aksi durumda bizler mesleklerimizin gereğini tereddüt etmeden çatışma alanı içersinde dahi yerine getirmeye hazırız.
Öte yandan talebimizin dikkate alınmasını artırmak adına hazırlamış olduğumuz 1000 kişilik gönüllü sağlık Personeli listemizi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sn Devlet Bahçeli'ye ve TBMM Sağlık komisyon başkanı AK Parti Milletvekili Sn. Necdet Ünüvar'a da ulaştırmış bulunmaktayız.
Ataması yapılmayan sağlıkçılar platformu olarak bizler her zaman ve her durumda devletimizin yanında en önde olduk olmaya da devam edeceğiz. Bizler daha önce de hem Doğu ve güneydoğu illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda gönüllü olduk hem de fettullahçı terör örgütünden arındırılan hastanelerde de tek kuruş almadan hizmet vereceğimizi belirttik. konu vatan, birlik ve beraberliğimiz olduğu her an ataması yapılmayan sağlıkçılar platformuna üye 36 branştan 470 bin diplomalı sağlıkçı taşın altına değil elini, bedenini koymaya her daim hazırdı ve hazır olacak."

Editör: TE Bilisim