Eğitim Bir-Sen Zonguldak 1 No'lu Şube Başkanı Saadettin Dede, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin Muğla'ya tayini çıkmasıyla ilgili değerlendirme yaptı.

Dede, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Sakarya ilinde Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde iken nisan ayında ilimize Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Sayın Pervin Töre Hanımefendi, geldiği günden itibaren yapmış olduğu çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Göreve başladığı şu kısa süre içerisinde ilimizdeki eğitim durumunu inceleyip uygun projeler ortaya koymasını beklediğimiz bir anda, gelişi nasıl sürpriz oldu ise bizim için gidişi de sürpriz oldu. İsterdik ki uzun süre kalsın ve eğitim öğretime olumlu ve güzel katkılar sağlasın. Yapılan bu değişikliğin sebebini elbette ki tam olarak bilmemiz mümkün değildir fakat bir ihtiyaç hasıl olduğu da anlaşılmaktadır. Konu bakanlığın takdirindedir. Uygun olanı elbette uygular. Fakat kamuoyunun da takdir edeceği gibi eğitim öğretim işi ihmale gelmeyen, çocuklarımızın geleceğini dolayısıyla ülkemizin, ilimizin geleceğini ilgilendiren önemli bir konudur. Keşke çalışmalar ve planlamalar da bu öneme binaen yapılsa ve daha uzun vadeli ve planlı çalışmalar ortaya konulsa.

Eleştirilecek bir diğer önemli konu da, ilin en önemli müdürlüklerinden birine yapılan bu atamanın gelirken de giderken de sürpriz nitelikte olmasıdır. Bu konuda siyasetçilerimize de önemli bir görev düşmekte ve bu tür atamaları sürpriz olmaktan çıkarıp, bilinir hale getirmektir. Bu görevi üstlenecek ilimizde de başarılı bürokratlar vardır ve güzel hizmetlerde de bulunacaklarına inanıyoruz.
Bizler Sayın Pervin Töre Hanımefendi'yi tanımaktan mutlu olduk. Muğla iline Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Hanımefendi'ye yeni görev yerinde başarılı çalışmalar diliyoruz."

Editör: TE Bilisim