Akgün yaptığı açıklamada, borçlu mükelleflerin 7143 sayılı af yasasından yaralanıp şubat ayının sonuna kadar taksitlerini ödeyebileceklerini belirterek;

“ 18.05.2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların yeniden yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasını içeren kanun yayımlanarak yürürlüğü girmiştir. İlgili kanun ile vadesi geçen alacaklara peşin veya 18 eşit taksitte 36 aya kadar ödeme kolaylıkları getirilmiş, peşin ödemelerde Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksine göre hesaplanan faizlerin %90’dan vazgeçilerek ödeme kolaylıkları getirilmişti. Ancak ilgili kanunun en önemli maddelerinden biri de 9. maddeyle düzenlenen taksitlerin ilk ikisinin süresinde ve tam ödenmesi şartı getirilmişti. İlgili kanunun kesinleşmiş alacaklar için 1. taksiti 2018/Eylül ayı, 2. tahsilin süresi ise 2018/Kasım ayı idi. Ayrıca inceleme ve tarhiyat aşamasındaki alacaklar, matrah ve vergi artırımı için İşte bu kanunla 7143 sayılı kanuna kanuni süresinde müracaat edipte ilk 2 taksitini süresinde tam ve eksiksiz şekilde ödenmemesi nedeniyle ihlal eden borçlularımız, için 28.12.2018 tarihi itibarıyla ödenmesi gereken tutarları 2019 yılı Şubat ayı sonuna kadar, ödemeleri gerektiği tarihten ödeme tarihine kadar (bu tarih dâhil) geçen süre için bu Kanunun 9 uncu maddesinin altıncı fıkrasında belirlenen geç ödeme zammı ile birlikte, ödemeleri şartıyla bu Kanun hükümlerinden yararlanma imkanı getirilmiştir.

02/11/2016 tarihinden bu maddenin yürürlüğe girdiği 28.12.2018 tarihine kadar, araç sınıfları itibarıyla kullanılması yasak olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden geçilmesi nedeniyle 30 uncu maddenin ikinci fıkrası uyarınca idari para cezası verilmez, verilmiş olanlar tebliğ edilmez, tebliğ edilmişlerin tahsilatından vazgeçilir, varsa yapılmış itirazlar veya açılmış davalar hakkında resen karar verilmesine yer olmadığına karar verilir, yargılama ve takip giderleri taraflar üzerinde bırakılır ve vekâlet ücretine hükmedilmez. Söz konusu cezalar kapsamında bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılan tahsilatlar 28/2/2019 tarihine kadar başvurulması hâlinde 29/3/2019 tarihine kadar red ve iade edilir.” imkanı getirilmiştir.”

Editör: TE Bilisim