Enerji-Sa'nın binlerce tüketiciden, abone olurken güvence bedelini almasına rağmen, vatandaşa yazı göndererek tekrar 99 lira güvence bedeli talep etmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Ali Topaloğlu şunları söyledi;

”Enerji-Sa binlerce Tüketiciden Abone olurken güvence bedelini ödememişsiniz diyerek vatandaşa yazı göndermekte ve vatandaşlardan 99 TL güvence bedeli talep etmektedir. Bu durumu şiddetle kınıyoruz. Bu duruma izin verenlere başta Enerji bakanı olmak üzere onları bin kez kınıyoruz. Enerji bakanlığı vatandaşı soydurma bakanlığına dönüşmüştür. Sizin hiç aklınıza yatıyor mu vatandaş abone olurken güvence bedeli ödemeden enerji bağlanacak bu kesinlikle mümkün değil bu iddialara kargalar bile güler. Örneğin bir vatandaşımız 2001 yılında abone olmuş güvence bedeli olarak 6000.000 (O Yıllara ait rakamlarla) Belgesi bizde mevcuttur. Bu Tüketicimize gönderilen yazıda kayıtlarımızın incelenmesinde Abonelik esnasında ödemiş olmanız gereken güvence bedelinin ödenmemiş olduğu görülmektedir diyerek vatandaştan 99 TL Talep etmiştir. Bu durumda olan yüzlerce vatandaş olup bu yazının özellikle eski abonelere gönderildiği görülmektedir. Bu işlemin derhal kaldırılmasını konunun Milletvekillerimiz tarafından meclis gündemine taşınmasını talep ediyoruz. 
Bu yazı eline ulaşan Tüketicilerimiz hemen Zonguldak Tüketici Hakem Heyetine Başvursunlar. Yine Enerji-Sa Tarafından uygulanan ve EPDDK tarafından karar alındığı söylenen Tüketicilerimiz Enerjisa Ödeme noktalarında Kredi kartıyla ödeme yaptıklarında Tüketicilerin istemi ve talebi olmadan ödenen miktar iki taksite bölünmekte ve buna faiz işletilmektedir. Örneğin elimizde olan belgede fatura borcu 116.90 TL olan vatandaş kredi kartıyla ödeme yaptığından 125.10 TL olarak tahsil edilmiştir. Şimdi soruyoruz sizde hiç vicdan yok mu? Enerji bakanı ne iş yapar. Ticaret bakanı ne iş yapar. Bu uygulamaların derhal durdurulmasını ve bugüne kadar vatandaştan haksız yere alınan bedellerin iade edilmesini talep ediyoruz. Dernek olarak konuyu takip edeceğiz”

Editör: TE Bilisim