Çatalağzı ve Muslu Beldelerinde faaliyet gösteren Eren Holding'e bağlı Eren Enerji'ye ait termik santrallerinde sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçiler Zonguldak'ın gündeminde olmaya devam ediyor.
İşten çıkarılan işçiler, geçtiğimiz günlerde Eren Enerji bünyesindeki ZETES 3 Santrali'nde türbin kapağının patlaması sonucu oluşan iş kazasında 1'i ağır iki Çinli işçinin yaralanmasını protesto ettiler. Aynı zamanda kendilerine destek verdiği için işten çıkarılan Selçuk Şahin Demir'e de destek verdi.
İşçiler yaptığı açıklamada;
"Eren Enerji'nin hukuksuzluklarına sessiz kalmayacağız. 16.10.2017 tarihinde iş kazası geçiren iki işçi arkadaşımız için ve haftalardır o kapıda yaptığımız hak arama eylemlerinde bizim ile dayanışmak için yanımızda olan bizi yalnız bırakmayan Selçuk kardeşimizi hukuksuzca işten atan Eren şirketine direnen işçilerin cevabıdır. Daha çok geleceğiz o kapıya ta ki haksız bir şekilde işten attığınız işçiler tekrar iş başı yapana dek, ta ki Eren Enerji'de iş kazaları ve iş cinayetleri son bulana dek." dedi

Editör: TE Bilisim