Albayrak yaptığı açıklamada, Çiftçi kayıt sisteminde başvurunun bakanlık tarafından 31 Aralık tarihine kadar uzatıldığını ve bu süreye kadar başvurmayanların imkanlardan yararlanamayacağını belirterek şunları söyledi;
“2018 ÇKS altıncı ayda müracaatları sona ermiştir. Bu müracaatları yapmayan illerimiz ÇKS üyelerimiz mağdur olmamaları için sayın bakanımız 31 Aralık Pazartesi gününe kadar süreyi uzatmıştır. Bu ÇKS üyesi yapmayan arkadaşlarımız bu arada yapmalarını önemle rica olunur. Mağdur olmamaları için Tarım İl Müdürlüklerinden dosyalarını alıp Ziraat Odalarına müracaatları yapmaları gerekir. Bu arada yapamayan arkadaşlarımız desteklemeden faydalanamayacaklar. Bu arkadaşlarımız Aralık ayinin sonuna kadar müracaatlarını yapmalarını bekliyoruz. 

İlimizin tarımsal anlamda çok parçalı arazilerinden dolayı ilimiz tarımdan tam anlamıyla faydalanamamaktadır. Çiftçilerimizin arazileri çok parçalı arazileri olduğu için biz bunları dosya halinde hazırlayıp genel merkezimize gönderdik.Genel merkezimiz gereken yerlerle görüşmeye başladı. İnşallah bundan da netice alacağız. 

Bu arada yeni gelen sayın Valimize de ziyarette bulunduk. İl Koordinasyon kurulu olarak sayın valim de tarımla ilgili olsun ziraat odalarımızı ilgili istişarelerde bulunduk. Sayın Valimiz bu konularda bize destek olacağını söyledi. Biz de kendisine teşekkür ettik. İnşallah Zonguldakımıza hayırlı uğurlu olur diyoruz.”

Editör: TE Bilisim