Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, tüketicilerden son 1 yılda ayakkabıda 392 adet şikayetin geldiğini söyledi.
Maden yaptığı açıklamada, yapılan şikayetlerin 163 tanesinin tüketicilerin lehine, 134 tanesinin aleyhine olduğunu belirterek;
“İl Tüketici Hakemi Heyeti Başkanlığı olarak 6502 sayılı yasa kapsamında tüketicilerimizin şikayetini değerlendirmekteyiz. Son bir yıl içerisinde tüketicilerimizden 392 adet ayakkabı şikayeti başvurusu alınmıştır. Yapılan değerlendirmeler neticesinde tüketici şikayetlerimizden 163 tanesi tüketicilerimizin lehine, 134 tanesi aleyhine olmuştur.Geri kalan başvuruların işlemleri ise devam etmektedir. Yani firmalardan savunmaları talep edilmiş ya da bilirkişi incelemelerine gönderilmiştir. Bu başvuruların neticeleri de yine kamuoyuna duyurulacaktır.
2018 yılı içerisinde İl Müdürlüğümüz Hakem Heyeti Başkanlığı'na 1752 tüketici başvurusu gerçekleştirilmiştir. Ve bu başvurulardan 1209 şikayet başvurusu neticelendirmiştir. Bunların toplamda 730 adedi lehte, 479 adeti alehte verilmiştir. Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı olarak hakimiyetin bize başvuru yapan tüketicilerimizin şikayetleri aleyhine sonuçlandığı taktirde dahi tüketiciler herhangi bir bedel ödemek zorunda kalmamaktadırlar. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim