Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı mücadelede ediyor. Zonguldak’ta nüfusun büyük kısmı evinde kalarak salgının kontrol altına alınmasına katkı sağlıyor. Koronavirüse karşı şuanda geliştirilen her hangi bir aşı veya ilaç bulunmadığı için uzmanların yapmasını önerdiği tek şey bağışıklık sistemini güçlendirmek. Bağışıklık sistemimiz için süt ürünleri, et, tahıllar, baklagiller, yağlı tohumlar, sebze ve meyve gruplarından dengeli beslenmenin, kefir-yoğurt gibi probiyotik içerikleri tüketmenin, düzenli uyku ve egzersizin önem taşıdığı uzman hekimler tarafından belirtildi.
Zonguldak bulunan çiftliklerinde ürettiği süt ürünlerini ‘Çiftçi Ali’ markasıyla satışa sunan Ayşegül Arat Papila, steril ortamda sağılıp paketlenen günlük çiğ sütler, tek kullanımlık şişeler ile soğuk hava depoları bulunan araçlarla en taze şekilde müşterilerin ayağına kadar getirdiklerini dile getirdi. ARİ işletme olan Çiftçi Ali markası ile üretilen memeden pakete, ev tipi yoğurtlar, tam yağlı beyaz peynirler, süt çökeleği ve yöreye ait çökertme peynirler (tam yağlı, salamura ve kızartabilir) Ay Fırın’da bulunan şarküteri dolaplarında en taze şekilde satışa sunulmakta. Ayşegül Arat Papila sütlerinin tahlil sonuçlarını açıklayarak, ürünlerini beyaz elmas olarak adlandırdı ve kefir üretimi için Ar-Ge çalışması yaptıklarını söyledi.


Bağışıklığı kuvvetlendirebilmek için yeterli protein almak, özellikle süt, süt ürünleri sıkça tüketilmesi gereken şu günlerde Çiftçi Ali markası ile üretilen süt ürünleri hakkında Ayşegül Arat Papila şu bilgileri verdi.

Editör: TE Bilisim