Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın kendisini ziyaret gelen maden işçilerine yaptığı açıklamayı sert bir dille eleştirdi.

Mutlu yaptığı açıklamada;

"Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır'ı, yeniden aynı göreve seçilmesinden dolayı tebrik etmek için bir grup maden işçisi ziyaret etmiş.

Çakır, yaptığı konuşmada; Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) özelleştirilmesinin söz konusu olmadığını söylemiş, bunu da bizzat görüştüğü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na dayandırmış.

"Birileri olayları saptırmaktan zevk alıyor. Siz koltuk bulacaksınız diye doğruları söylemekten ayrı mı duracağız" demiş.

Şehrimizin kazanması için gerekirse koltuğundan fedakarlık yapılabileceğini de dile getirmiş, olayları anlamakta zorluk çektiğini de ifade etmiş.

Birincisi; İlçe Başkanı olan Fatih Çakır'ın olayları anlamakta zorluk çektiği zaten açıklamasından belli oluyor. Çünkü olayları anlamakta zorlanmasaydı bu işi Sayın Çalışma Bakanımız ile değil, Enerji Bakanlığı yetkilileriyle görüşürdü. Bu olayın birinci muhatabı Enerji Bakanlığı'dır.

İkincisi; Olayları doğru anlamış olsaydı, Hükümet ile yapılan uzlaşı sonucunda çözüme kavuşmuş bir sürecin üzerinden günler geçmiş olmasına rağmen anlaşılamaz şekilde açıklama yapmaz ve süreç yaşanırken köşe bucak saklanmak yerine, bizzat sürecin içerisine girip fikirlerini o zaman beyan ederdi.

Üçüncüsü; Olayları doğru anlamış olsaydı fotoğrafta yer alan maden işçilerinin sayısını doğru sayar, abartılı şekilde yazdırmazdı. Anlaşılan o ki Fatih Çakır'ın sadece anlama özrü yok, matematiği de zayıf.

Dördüncüsü; Fatih Çakır eğer samimiyse Zonguldak ve Ereğli'deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden ve siyasetçilerden bir ekip oluşturarak, Enerji Bakanlığı'na gider TTK'ya 3 bin işçi aldırır, bu sayede samimiyetini göstermiş olur, koltuğunu da bırakmasına gerek kalmaz.

Beşincisi; Bizim bu tür kısır çekişmelere ayıracak zamanımız yok. Bizi hiç kimse kendisini gündemde tutmak için kısır çekişmeler içine çekmeye çalışmasın. Eğer Çakır, kısır çekişmelere girmek istiyorsa bunu kendi çevresinde yapmaya devam etsin. Kimse bizim mücadelemizi pasifize etmeye kalkışmasın.

Çakır'ın siyasetteki ayak oyunları maden işçilerine sökmez ve mutlaka hak ettiği cevabı alır. Maden işçisi kimsenin menfaatine alet olmaz. Madenci kendi işine bakar ve gördüğü yanlışlar karşı kendi doğrularını herkese, her ortamda anlatır." dedi.

 

Editör: TE Bilisim