CHP Ereğli Belediye Başkan Aday Adaylarından Buket Müftüoğlu yaptığı son paylaşımla CHP'lilerin adeta yarasına parmak bastı. İşte o paylaşımdan sonra konuşması;

"Kurtuluşun 100.yılına girerken, Cumhuriyet Halk Partisine gönül veren yüz binlerce insan nefesini tutmuş yerel seçimleri, adayları ve gelişmeleri izliyor. 
Tarihi sorumluluğu omuzlarında hisseden ülkenin dört bir yanından insanlar, partiye kayıtlı olsun ya da olmasın, kurtuluş savaşının cephelerinde tohumları atılmış, devleti kuran, Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin başarısı için içten içe can atıyor. 
Oysa siyasetin dinamikleri çok farklı. 
Halkın  yönetimlerde görmek istediği insanlar ile örgütlerde iktidarı ele geçirenler her zaman aynı insanlar olmuyor. 
Örneğin bir Genel Başkanı ülke çapında üyeler değil, 1250 kurultay delegesi seçerken, bir il başkanını yine o şehrin delegeleri seçiyor. 
Seçimden seçime parti kademelerinde ki yöneticileri, milletvekillerini, belediye başkanlarını eleştiren halk, istediği insanları, hak ettiğini düşündüğü yerlerde göremeyince isyan ediyor. 
İşte bu yüzden örgütlü toplumlarda, demokrasi daha rahat işliyor. Siyasetin asaletini, adaletini yine o partide görev alan insanların kalitesi belirliyor. 
Uzaktan izlemek yerine, ülke ve yerel yönetimlerde söz sahibi olmak isteyen vatansever insanların kendilerine yakın siyasi partilerde görev ve sorumluluk almaları daha doğrudur. 
Zonguldak özeline gelince; Eylül 2018’ den bu güne, tam dört aydır bütün aday adayları sahadayız. Hem bizler yorulduk, hem sizleri yorduk...
16 Ocak Çarşamba günü yani yarın açıklanmasını beklediğimiz, Kdz Ereğli belediye başkan adaylığımız öncesinde ilçe başkanlığı seçimine dair yaşananlar ise maalesef yüklendiğimiz sorumluluğun ağırlığına gölge düşürdü. 
Tek dileğim: Cumhuriyet Halk 
Partisinin içinden yetişmiş, partinin genetik hafızasına sahip, dürüst, güvenilir, güçlü, temiz geçmişi olan, halkın gönülden istediği insanların,  aday olarak gösterildiği ve ilçe yönetiminde göreve geldiği bir seçimi yaşamak. 
Tüm bu süreçte, kişisel çabamın ardında emlak min olduğum bir şey var ki bizler bu şehirde güzel günleri hak ediyoruz, ve cesur davrandığımızda motorları maviliklere sürmek hayal değil..."

Editör: TE Bilisim