Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, bugüne kadar yapılan kazanımların en yüksek kazanımını kendi döneminde olduğunu söyledi.
Demirci, bilgi ve birikimlerini ikinci dönemde kullanarak madenciler için daha çok çalışacağını ve kazanımlar elde edeceğini ifade ederek şunları söyledi;
“23-24 Mart tarihleri arasında genel kurulumuz var. Bilindiği üzere ben genel başkanlığa tekrar adaylığımı açıkladım. Dört sene içinde Genel Maden İş Sendikası olarak İşçi kardeşlerimizin hakkı ve hukukularını en iyi şekilde koruyan ve alımlar yapan bir dönem yaşadık. Bu dönem içerisinde grupları dahil grupları daima geçirdik. Boş grupta çalıştığımız halde alamadığımız kömürlerimiz vardı. Bunları aldık. Bugüne kadar bir çok sendika başkanı vardı ama bu hak ve hukukları almak bana nasip oldu.  Askari ücretten doğan fark vardı onu da aldık. Bu haklar bize gökten zembille inmedi. Biz bir acemilik yapsaydık bu hakların hiçbirini alamazdık. Bu işler tecrübe ve bilgi birikimi ile oluyor. Yılda 52 gün madenci kardeşlerimize ücretli izin aldık. Cumartesi-Pazar tatilini kazanmak için Ankara’da yatıp kalktık. Aldığımız bütün kazanımları toplu sözleşme kitapçığına yazdık. Önümüzdeki genel kurul da delege arkadaşlar elde ettiğimiz kazanımları göz önünde bulunduracaklardır. Sürekli genel başkan değiştirmeye gerek yok. Genel Maden iş Sendikası bir okul gibi.  Bir başkan dan dört sene yararlanıp ya emekli ediyoruz ya da iş yerine gönderiyoruz. Gelecek arkadaşın sıfırdan buraya gelmesi sıkıntılı bir dönem yaratacaktır. Genel Maden işleri Sendikası koltuğu tecrübe kazanma yeri değil. Bu nedenle delege arkadaşların teveccühlerini bizden yana kullanacaklarını umuyorum. Önemli olan benim veya diğer arkadaşlarım kazanması değil. Önemli olan madencinin ve Zonguldakın kazanımlarının olmasıdır. Geçtiğimiz dönemde yaptığımız kazanımların süreklilik arz etmesi gerekiyor. Yapacağımız genel kurulun madencilere ve Zonguldak’a  hayırlı olmasını diliyorum. Karar verecek delege arkadaşların kararlarına saygı duyuyorum. Görev verirlerse aynı şekilde yoluma devam edeceğim. Arkadaşların hak ve hukuklarını almak için canımı dişime takıp kanımın son damlası ne kadar çalışacağım.”
Editör: TE Bilisim