Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde, ‘Çocuklara, Gençlere Destek ve Koruma' proje kapsamında, Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisesinde oluşturulan Şehit Polis Çağdaş Arslan Z Kütüphane açılışı yapıldı.

Açılışa; Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli,İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Gökhan İnan, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, İl Milli Eğitim Müdür vekili Ercan Kahya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü,İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Yılmaz, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu,Şehit Çağdaş Arslan'ın ailesi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri, okul müdürleri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda, okul öğrencilerinin okuduğu Kur'an Tilaveti ve şiirlerin ardından Şehit Çağdaş Arslan'ın biyografisi katılımcılara izletildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, duygusal bir atmosferde 32 yıl sonra mezun olduğum bir okulun kardeş okulunda bir emniyet müdürü olarak bu şehirde ilk defa toplum önünde konuşma fırsatını bulduğunu ifade ederek; "Şehit Çağdaş Arslan kardeşimizin adını ve onun yolunda her an gitmeye hazır olan gençlerimizin bulunduğu bir okulun ilerlemesi, aydınlanması, çağdaş bilgilere erişmesi, dünya ile entegre olması ve aynı zamanda Arslan gibi insanlar olarak her daim memleketimizin, milletimizin ihtiyaç duyduğunda arkasına bakmadan yürüyecek olan nesillerin olduğu okulda hizmete aracılık etmiş bulunmaktayım. Devletimizin vergileri ve kaynakları ile kıt kanaat imkanlarla oluşturduğu, bir artı değeri buradaki gençlerimizin hizmetine sunmak için oluşturulmuş bir projede Emniyet Genel Müdürlüğümüzün 81 ilde eş zamanlı hizmete sunduğu bir projede görev almak ve buna katkıda bulunmak noktasında bir virgül kadar katkımız varsa bunda mutlu ve bahtiyar oldum.
Engelleyici olmayan bir polis, katkı sağlayan bir polis zamanına dönülmüş olması ayrıca mutluluğu içerisindeyiz.3 Bin 997 kitap okuyan Atatürk'ü çok seven bir imam hatipli olarak buradayız. Bunu tarihe bir not düşürmek için özellikle söylüyorum. Sizlere Bin 4 kitap aldık. Bu kitaplar Türkiye'de bilinen Türk klasikleri ve batı klasiklerin hepsi. Milli eğitimizin temek formasyonu içerisinde size ve toplumumuza uygun milletime ve değerlerimize uygun bilinmesi gereken eserler. Bu kitapları okunsun ve aydınlık geleceğinize katkı sağlaması için koyduk. Bu kitapları okuyan ilk 5 kişiyi İstanbul'da misafir edeceğim. Bin 4 kitabı mutlaka okuyun. Okuyun ki Atatürk'ün çeyreği kadar bir adam olun. Şuan dünyamızda Atatürk gibi liderler Abdülhamid gibi derinlikli planlar yapan, okumuş aydın nesillere ihtiyacımız var" dedi.

Kaymakam Serkan Keçeli ise konuşmasında şu sözlere yer verdi;
"Küresel toplum ve bilgi çağının talepleri kütüphaneciliği yeniden biçimlendirmiş ve teknolojinin kullanımı günümüz dünyasının ekonomik kültürel ve iletişim alışkanlarında köklü değişiklikler meydana getirmiştir. Okul kütüphaneleri sürekli artan toplumsal değişikliklere yanıt vererek öğrencilerin bilgi, kültür eğlenme gereksinimlerini karşılayacak şekilde değişmeye başlamıştır. Yeni modern ve tasarım ile oluşturulan Z Kütüphanelerin öğrencilere okumanın keyfini ve bilgiyi keşfetmenin anını yaşamalarında ve hayal güçlerini geliştirmesinde yeni imkanlar sağlanması beklenmektedir. Ders çalışmak ve kitap okumak artık gençlerimizin için daha eğlenceli ve verimli olacaktır. Bizim okullarda ve eğitim hayatında en büyük aktörümüz ana aktörümüz ve başrol oyuncumuz öğrencililerimiz ve gençlerimiz. Ülkenin geleceğini şekillendirmek istiyorsak mutlaka milli ve manevi değerleri kuvvetli sağlam karakterli araştırmayı ve kendini geliştirmeyi bilen, okumayı bilen gençleri yetiştirmek zorundayız. Okullarda kazandıracağımız en önemli kazanımlardan bir tanesi okuma alışkanlığını çocuklarımıza kazandırabilmektir. Bu kütüphanelere çocuklarımızın daha keyifli bir şekilde kitap okuduklarına şahit oldum ve olacağız da. Emniyet genel müdürlüğümüzün çocuk ve gençler sosyal koruma ve destek programı kapsamında yapılmış olan bu kütüphanemizin başta okulumuz olmak üzere tüm ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu kütüphanenin adı Şehit Çağdaş Arslan adını alarak ayrı bir şeref ve ayrı bir onur kazanmıştır."

Kütüphaneler olmazsa olmazlar diyen Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, " Tarihten bu güne kadar, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, ihtiyacımız olan kaynak arşiv noktaları olacak. İslamiyet oku diyor, İlk emri bu diyor. Hepimiz bunun övüncünü yaşıyoruz ama sanki biraz havasını atıyoruz. Televizyona çıkan herkes böyle diyor. Her konuşmada dinimizi övüyor gereğini yapmıyor havasını atıyoruz. Madem İslam'ın ilk emri okuydu, maden ilim tahsil etmek kadın erkek bütün Müslümanlara farzdı o zaman neden dünyada en az okuyanlar niye o zamana ilimle uğraşanlar Müslümanlar, niye en az icat yapan Müslümanlar bunu sorgulamamız lazım. Burada anlaşılan samimiyet ve en çok da medeniyet sorunu var. Lafla sözle bu işler olmuyor. Belli bir disiplin, eğitimle, öğretimle top yekûn bir çalışmayla anacak olabilecek şeyler. Çok okumamız gerekiyor. Kendimizi yetiştirmemiz gerekiyor. Hiçbir kişiye bir ideolojiye hiçbir şeye asla körü körüne bağlanmayın. Birçok anlamda geri kalmışlığımızın bir tane sebeplerinden bu olabiliyor. Özgür ve sorgulayan birey olacağız. Bilimle yola çıkacağız. Sanatla mutlaka iştigal edeceğiz ve uğraşacağız. Sanatı hayatımızda bir ihtiyaç olarak hisseden kullanan sanat hakkında branş hakkında bilgi edinenler olursak bu da yeterlidir. Çok okumalıyız. Ama çok okumalıyız. Bir ay yıllar itibariyle bunu alışkanlık haline getirsek bambaşka bir insan olduğumuzu okumayanlara göre çok uzun yüksek yollar kat ettiğimizi göreceksiniz" dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Polis Çağdaş Arslan Z Kütüphanesinin açılış gerçekleştirildi.
Kütüphane'nin açılışına katılan Şehit Çağdaş Arslan'ın Annesi Sibel Aslan duygularını şu sözlerle ifade etti;
"Çok teşekkür ediyorum çocuğumun ismini yaşatmaya çalışan tüm yetkililerimize. Benim çocuğumda çok kitap okuyan bir çocuktu. Çok severdi kitap okumayı. Böyle bir yere adının verilmesi beni ayrıca çok mutlu etti. Çok teşekkür ediyorum herkese. İnşallah o şimdi hepimizin yanında ben öyle düşünüyorum."
Programın ardından Vali Ahmet Çınar ve beraberindekiler, Mimar Sinan Orta Okulu'nda bulunan Z Kütüphanesi'nin açılışına katıldı.


Editör: TE Bilisim