Milletvekili Turpcu mesajında şu satırlara yer verdi: 

"Çanakkale Zaferi, vatan toprağımızın işgaline dur dediğimiz, küllerimizden yeniden doğmamıza vesile olan dünya tarihinin eşsiz zaferlerinden biridir.  Bu topraklara işgal için gelenler; bu topraklarda vatan sevgisini, cesareti, insan olmanın erdemini görmüştür. Bu savaştan sonra, Türk Milleti`nin mücadelesini örnek alan mazlum milletler ulus olmanın bilincine ulaşmış, sömürgecilere karşı bağımsızlık mücadelesine başlamışlardır.

Çanakkale Savaşları, dünya tarihini değiştiren savaş olmasının yanında Mustafa Kemal'i Anadolu'ya ve dünyaya tanıtarak büyük bir lider yaratmıştır. Büyük deha Mustafa Kemal'in aldığı kararlar ve yaptığı hamleler hem savaşın hem de milletin kaderini belirlemiştir. Çanakkale Savaşları'nda göstermiş olduğu kahramanlıklardan sonra Mustafa Kemal `Anafartalar Kahramanı` sıfatını almış, Milli Mücadele yıllarında Anadolu'da herkes O`nu bu sıfatla tanımış, inanmış ve peşinden gitmiştir. Yani Kurtuluş Savaşı`nın temelleri Çanakkale'de atılmıştır. 1915'te Çanakkale destanını yazanlar, bu ruhla Kuva-yi Milliye Destanını da yazdılar!

Çanakkale, bir halkı yok olmaktan kurtaran eşsiz bir zaferdir. Bunun yanı sıra, vatan ve bağımsızlık uğruna verdiğimiz mücadelenin ve daha sonra canlanacak olan milli egemenliğin habercisidir. Cepheye giden askerlerin önemli bir kısmının öğrenci olduğu, savaş nedeniyle dönemin bazı liselerinin mezun veremediği, bedeli çok ağır ödenen bir zafer olduğu asla unutulmamalıdır. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 yılında Anzak annelerine hitaben yazdığı mektubunda, "Uzak memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar; burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar; gözyaşlarınızı dindiriniz, evlatlarınız bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır." demiştir. Ömrü savaş meydanlarında geçmesine rağmen `mecbur kalmadıkça savaş bir cinayettir` diyen Büyük Önder Atatürk'ün bu mektubu kendisine duyulan saygıyı bir kez daha perçinlemiştir. 

Bu düşüncelerle dünya tarihini değiştiren Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü,  Çanakkale Zaferi`nin tüm kahramanlarını, özgürlük ve bağımsızlığımız uğruna hayatlarını feda ederek bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum."

Editör: TE Bilisim