Geçtiğimiz günlerde Türk Eğitim-Sen Şube Başkan'ı Şahin Ören, Memur Sen'e karşı memurun alım gücünün azaldığı yönünde eleştirilerde bulunmuştu. Bunun üzerine Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Saadettin Dede'de yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Dede yaptığı açıklamada, salça reklamı yapıldığını zannettiğini ve habere çok güldüğünü belirterek;

"Habere çok güldüm. Haberin ayrıntılarından önce resimler dikkatimizi çeker ya, benim de salça reklamı yapıldığını zannettiğim bir resim dikkatimi çekti, sonra ayrıntılara baktım. Haklı sayılabilecek eleştirilerin de yer aldığı açıklamada yine suçlunun Memur-Sen ilan edildiğini görünce pes demekten de kendimi alamadım. Toplu sözleşme 2017 yılının Ağustos ayında yapıldı. O dönemdeki Türkiye ile şu anda yaşadığımız Türkiye'nin şartları bir mi? Bu gün yaşadığımız ekonomik krizi biz mi oluşturduk? Kaldı ki o toplu sözleşmede enflasyondan kaynaklanacak kayıpların memur maaşlarına yansıtılması ile ilgili anlaşma maddesi de var.
Komik olan ne biliyor musunuz? Yetkili oldukları dönemlerde memura beş kuruş faydası olmamış bir sendikanın, son toplu sözleşmede memurlara 258 kazanım sağlamış Memur-Sen'i dillerine dolamaları.
Siz endişelenmeyin beyler, bu toplum ne zaman, nerede, nasıl durulacağını bilir.Siz de bilin!" dedi.

Editör: TE Bilisim