Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu Zonguldak Belediyesi Nikah salonunda yapıldı. 

Genel Kurul'a, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, MHP Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, MHP Kozlu ilçe Başkanı Murat Gülsever, Belediye İş Sendikası Başkanı Tahsin Atayan, Kamu Sen İl Başkanı Kadir Bacıoğlu, Mhp Ereğli ilçe Başkanı Rahman Demirtürk ve Türk Eğitim-Sen ve Kamu-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları katıldı.

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören ve yönetim kurulu üyeleri salona ellerinde madenci kıyafetleri ve "Madencinin feneri sönmeyecek" yazılı pankart eşliğinde girdiler.

Ören, kısa bir şiir okuyarak; "Maden demek Zonguldak demektir. Zonguldak demek emeğin şanlı başkenti demektir" dedi.

Ardından açılış konuşmasına devam eden Ören, her gün zamların sağanak şekilde yağdığına dikkat çekerek; "Mazot her gün yükseliyor, dolar artıyor, zamlar sağanak sağanak yağıyor ek gösterge sorunumuz var. 2002 yılından beri toplam kaybımız %41, vergi dilimleri belimizi büküyor. Emeklinin hali berbat, fazla mesailer emekliye yansımıyor. gazeteciler içerde, aydınlar suskun, özgürlük bir hayaldir . Türk Eğitim-Sen olarak, daha çok demokrasi, daha çok hukuk, daha çok özgürlük, bütçeden daha çok pay istiyoruz. Bunların mücadelesini ülkemizde verecek tek adres vardır o da Türkiye Kamu-Sen'dir. Bir eli PKK'da, bir eli bölücülükte olanlar ile din tüccarları sizin derdinizin merhemi olamaz. Ayakta kalan tek milli güç Türkiye Kamu-Sen'dir. Bizlerde sizlere söz veriyoruz. Başarıcağız başaracağız başaracağız."

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de bir konuşma yaparak, yeraltı madenciliğinin dünyanın en zor mesleklerinden biri olduğuna dikkat çekerek; "Bizim çalıştığımız madencilik sektörü, özellikle yeraltı madenciliği dünyanın en zor mesleklerinden biri olarak tanımlanır. Ancak hepimiz biliyoruz ki, eğitim her işin başında gelir. Eğer eğitimde yanlış varsa her şey yanlış gidiyor demektir. O nedenle sizlerin mesleği çok daha önemli. En az bizler kadar sizler de işinizi severek yapmak durumundayız. Çünkü bu meslek hata kabul etmez. Sizin çalışma koşullarınız mutlaka düzgün olmalıdır. Sendika olarak üyelerinize bu ortamı yaratma gayretlerinizi takdirle karşılıyorum. Bizde elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Siz bizim ülkemizin geleceğine yön veriyorsunuz. Allah kolaylık versin. Görev alacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Kongreniz hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Tek liste ile gidilen kongrede, Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören güven tazeledi.

Şahin Ören Başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu;

YÖNETİM ASİL

Hasan Kurt 
Murat Taş
Ali Altaydağlı
Ahmet Köse
Faruk Bulut
Muhammet Başkan

Editör: TE Bilisim