Oda TV'nin haberine göre, Avukat Fidel Okan sosyal medya hesabından, Menzil tarikatının satın aldığı araçlarda kullanılan plakalarla, Sağlık Bakanlığı'nın aldığı uçakların isimlerinin aynı olduğuna dikkat çekti.

"GVS plakalı araçları Menzil tarikatı alıyor, güle güle kullansınlar. GVS plakalı uçakları ise Sağlık Bakanlığı alıyor. Bunlar tesadüf mü?" diye soran Fidel Okan, "Elbette değil! Menzil tarikatının Sağlık Bakanlığını ele geçirdiğini bilmeyen kalmadı. Son dönemki uygulamalar birilerini rahatsız etti!" diye yazdı.

Öte yandan Menzilcilerin lideri Seyyid Abdulbaki Erol, cemaat içinde Gavs-ı Sani olarak biliniyor. Plaka ve Sağlık Bakanlığı uçaklarının "GVS" adlarında olması ise "tesadüf mü" sorularını akıllara getirdi.

Sağlık Bakanlığı ve Zonguldak'taki bağlı müdürlüklerde FETÖ yapılanmasının ardından bazı isimlerin kendilerini gizlediği ileri sürülürken yönetim kademesi ve çalışanlardan bazılarının hangi cemaatten olduğu merak uyandırdı.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere kurumlarda Yazıcılar Grubu üyelerinin ağırlıkta olduğu ileri sürüldü. Menzil tarikatı bağlantısı olan bazı çalışanların da farklı sağlık kurumlarında görev aldığı ancak Zonguldak'taki sayılarının fazla olmadığı iddia edildi. Halen yönetici pozisyonunda bulunan isimlerden birinin de önceden beri Menzil tarikatına üye olduğu iddialar arasında. Menzil tarikatının iddia edildiği gibi kurumlarda daha etkin duruma gelmesi durumunda bazı çalışanların mevki-makam ve çıkar ilişkileri kurabilmek için bu tarikata yakınlaşacağı iddia ediliyor.

 

 

Editör: TE Bilisim