Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu katıldığı bir program kapsamında yapmış olduğu konuşmasında sağlık çalışanlarına yıpranma payı ile ilgili düzenleme hakkında bilgi verdi. Konuya dair çalışmaların tamamlandığını dile getiren Bakan Sarıeroğlu kararın yürürlüğe girmesi için seçimden sonraki süreci işaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Sağlık-Sen'in ev sahipliğinde düzenlenen bir programa katıldı. Katıldığı program kapsamında bir konuşma yapan Bakan Sarıeroğlu sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesine dair çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesine ilişkin düzenlemenin geldiği son noktaya değinen Bakan Sarıeroğlu ilk kez bu kadar net bilgi verdiğini ifade etti. 

'YIPRANMA PAYI İÇİN ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu katıldığı program kapsamında yapmış olduğu konuşmasında, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve düzenlemenin seçimlerden sonra hayata geçirileceğini söyledi. 

Sağlık çalışanlarına yıpranma payının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözü olduğunun altını çizen Bakan Sarıeroğlu konuya dair şu ifadeleri kullandı. 

"Bu, Cumhurbaşkanımız tarafından verilmiş bir söz. Yaklaşık 3 kez de bunun toplantısı olmuştu. Biz Sağlık Bakanımız ile bu dönemde bunun yasal zemine kavuşmasıyla ilgili çok büyük gayret içerisinde olduk. Metin hazır. Tüm sağlık çalışanlarımız için yıpranma konusuyla ilgili konu tamamlanmıştır. Öncelikle onu ifade edeyim. Her şeyiyle tamamlanmıştır. Ama Sağlık Bakanımız bütüncül bir yasa hazırlama isteğindeydi. Ancak çok ani bir seçim gündemiyle karşı karşıya kaldık. 24 Haziran'dan sonra inşallah yapacağımız yasal düzenlemeyle artık hayata geçirmiş olacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Bunu da ilk kez bugün burada açık ve net olarak ifade ediyorum."

Editör: TE Bilisim