Çaycuma Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğunun“20. Geleneksel Bahar Konseri” tam bir müzik ziyafetine dönüştü. Ağırlıklı olarak Zekai Tunca şarkılarından oluşan 26 eseri TRT saz sanatçıları eşliğinde seslendiren koro büyük beğeni alırken, konuk sanatçı olarak sahneye çıkan Zekai Tunca, söylediği, birbirinden güzel şarkılarla izleyicileri adeta büyüledi. Türk Müziğinin yaşayan en değerli isimleri arasında yer alan Tunca muhteşem sesi ve hiç eksilmeyen sahne performansının yanı sıra esprili kişiliği ve mütevazılığıyla da Çaycumalıların takdirini kazandı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konseri, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, önceki dönem Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, ADD Çaycuma Şube Başkanı Zeki Saim Oral ile çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclisi üyeleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi. Ücretsiz konsere vatandaşların yoğun ilgi göstermesi memnuniyet yarattı.

BAŞÖREN: “TOPLULUĞUMUZ 30’UN ÜZERİNDE KONSER VERDİ”

Topluluk Başkanı Hamza Başören, konser öncesi yaptığı konuşmada, 20’nci kuruluş yıldönümünü kutlamanın sevinci ve gururunu yaşadıklarını belirterek, “Topluluğumuz 1998 yılında Yüksel Odabaş ve yönetim kurulu üyeleri önderliğinde, Çaycuma Türk Sanat Müziği Cemiyeti adıyla kurulmuştur. Yaklaşık 60 kişiden oluşan cemiyetin koro şefliğine şu an aramızda olmayan, 2011 yılında yitirdiğimiz Mehmet Yiğit hocamız getirilmiştir. Kendisini rahmetle yad ediyorum. Koromuz daha sonra Çaycuma TSM Derneği olarak devam etmiş, 2013 yılında Çaycuma Belediyesi bünyesi altında Çaycuma TSM Topluluğu adı altında çalışmalarına devam etmektedir. Topluluğumuz kuruluşundan bu yana siz Çaycumalı halkımızın 30’un üzerinde konser vermiştir. Kuruluşundan bu yana hizmet veren koro başkanlarım Yüksel Odabaş, Hüsnü Sami Alpan, Kadri Bozdağ, Ebru Tığlı ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza şahsım ve topluluğum adına sonsuz teşekkür ederim. Bu akşamki etkinliğimizde davetimizi büyük bir nezaketle kabul ederek onurlandıran ve şu an aramızda bulunan değerli Türk Sanat Müziği sanatçımız, bestekarımız Zekai Tunca aramızda, kendilerine ‘hoş geldiniz’ diyor, şükranlarımı sunuyorum. Topluluğumuza maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, başta Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcı ve çalışanlarına, Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Ahmet Koraman ve çalışanlarına, ayrıca topluluğumuza 9 yıldır hizmet veren değerli şefimiz Levent Özger hocamıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

26 ESER SESLENDİRİLDİ

Şef Levent Özger yönetimindeki koro ”Anlatılmaz bir dert ile” adlı eserle başladığı konserde 26 eserin seslendirdi. Koro ve solistler ağırlıklı olarak konuk sanatçı Zekai Tunca’nın bestelerinden oluşan bir repertuvar sundu. Konser sırasında kısa bir konuşma yapan Koro Şefi Levent Özger oldukça duygu dolu anlar yaşadı. Özger, Zekai Tunca gibi bir sanatçıyı ağırladıkları için mutlu olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

ZEKAİ TUNCA BÜYÜLEDİ

Sahneye alkışlarla davet edilen Zekai Tunca olağanüstü performansıyla gönülleri mest etti. Türk Sanat Müziği’nin sevilen 10 şarkısının yanı sıra Çaycuma Belediye Başkanı Kantarcı’nın isteği üzerine Münir Nurettin Selçuk’un  ‘Kalamış’ şarkısını da söyleyen Tunca, konserin sonunda, koronun söylediği son iki parçaya da, koro elemanlarının arasına katılara eşlik etti. Zaman zaman izleyicilerin de eşlik ettiği ve 3 saati aşkın süren konser, müziği yine Zekai Tunca’ya ait, “Leylakları sümbülleri soldurdun gonca gülleri”  adlı parça ile sona erdi.

KANTRACI ÇİÇEK VE PLAKET VERDİ

Konserin sonunda Sahneye davet edilen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Şef Levent Özger’e bir buket çiçek sunarken ünlü sanatçı Zekai Tunca’ya da, günün anısına, Çaycuma figürlerinden oluşan bir plaket takdim etti. Kantarcı ayrıca topluluğu uzun süredir çalıştıran Şef Levent Özger ile Topluluk Başkanı Hamza Başören’e teşekkür belgesi verdi. Başören belgesini topluluğa emek veren koro başkanlarını sahneye davet ederek birlikte aldı. Konser toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim