İslam dünyasında mübarek kabul edilen ve özel olarak kutlanan on bir ayın sultanı ramazanın müjdecisi üç aylar, bu akşam Regaip Kandili'yle başlayacak. AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal 22 Mart Perşembe akşamını 23 Mart Cuma gününe bağlayan gece idrak edilecek olan Regaib Kandili'ni kutladılar.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar mesajında;

"Peygamber Efendimiz "Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır." diye buyurmuşlardır. O yüzden Recep, Şaban ve Ramazan ayları hayatımızda önemli yere sahiptir. Regaib Kandili de bu üç ayın habercisidir. Regaib, dilimizde arzu, istek, emel, tutku anlamlarına gelen rağbet kelimesinin çoğul halidir. Bu mübarek günleri duasız geçirmemek gerekir.Regaib, geleceğimizle ilgili amaçlarımızı, isteklerimizi gözden geçirmemizi sağlayan, ruh dünyamızı aydınlatan mübarek bir gecedir. Kandiller, insanları birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, özel gecelerdir.Rahmet, mağfiret ve bereketin yaşandığı bu gecelerde şehitlerimize, ölmüşlerimize dua ederek, gazilerimize, hastalarımıza şifa dileyerek, yaşlılarımızı, akrabalarımızı, dostlarımızı ziyaret ederek, bol bol ibadet edip kalbimizi kin ve nefret duygularından arındırarak geçirmeliyiz.Bu mübarek gece vesilesi ile Afrin şehitlerimizle birlikte bugüne kadar vatanı için canını veren bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, başta ülkemiz olmak üzere İslâm âleminin Regaib Kandilini tebrik ediyor,özellikle şiddetin, terörün ve nefretin arttığı günümüzde savaşın ve düşmanlığın yerini, barış, kardeşlik ve huzura bırakması temennisiyle aziz milletimize saygılarımı sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

 "Bu mübarek günlere tekrar erişmiş olmanın sonsuz huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. 3 aylar, keremi bol olan Rabbimizin biz Müslümanlara sunduğu bereketli zamanlardandır. Bin aydan daha hayırlı olan ‘Kadir Gecesi'ni de içerisinde barındıran bu aylarda; rahmet kapıları sonuna kadar açılır. Bu nedenle en iyi şekilde değerlendirebilmeye çalışmalıyız.

 Hayatın çeşitli sıkıntıları ve nefsin istekleri karşısında yorgun düşen ruhlarımızı, Rabbimizin kulluk kapısına yaklaştırabilmek için, tövbeyle yeniden tazelenmeli ve salih amellerle bu günleri değerlendirme yoluna gitmeliyiz. Yüce Rabbimiz, bu aylarda elde edilen güzel hasletleri, kazanımları diğer aylar ve günlerde de devam ettirmeyi nasip etsin. Bu duygu ve düşüncelerle; Üç ayların, İslam âleminin ve milletimizin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olması temenni eder, tüm hemşerilerimin 3 aylarını ve Regaip Kandilini tebrik ederim."

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

"Kandiller, dünyevi meşguliyetlerden sıyrılıp insanların yaratılış gayesini düşünmesi için son derece değerli fırsatlardır. Rahmeti, bereketi ve fazileti içerisinde barından üç ayların müjdecisi, Mübarek Regaip Kandiline erişmenin huzurunu ve mutluluğunu  hep birlikte yaşamaktayız. Üç aylar ve Kandil Geceleri, rahmet ve merhamet kapılarının sonsuza kadar açıldığı, duaların kabul olduğu müstesna gün ve gecelerimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle  tüm Zonguldak halkının Regaip Kandilini en içten duygularımla tebrik ediyor, mübarek üç ayların ve Regaib Kandilinin   tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım. "

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal kandil mesajında şu ifadelere yer verdi;

"İslam âlemi için son derece büyük önem arz eden rahmet, mağfiret, bereket, sevgi, saygı, yardımlaşma ve hoşgörü dolu özel bir zaman dilimine girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan ve dini kültürümüzde özel bir yeri bulunan mübarek üç aylar, rahmet ve bereket mevsimi, Ramazan ayı ve Bayramı'yla doruk noktaya ulaşan manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşerilerimizin, milletimizin ve bütün Müslüman Âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili'ni tebrik ediyor, ilçemiz ve tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını dilerim."

Editör: TE Bilisim