Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Meclis toplantısının son oturumunda tüm Ereğli halkının ve İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ederek, “Ramazan hazırlıklarımız tamam. Bugün itibariyle ramazan kolilerimizin dağıtımına başladık. Ayrıca ihtiyaç sahiplerimizin evlerine kadar bu yıl sefer taslarıyla yemeklerini ulaştıracağız” dedi

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Mayıs ayı 2. Oturumanda konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ramazan hazırlıkları konusunda meclis üyelerini ve kamuoyunu bilgilendirdi.

Başkan Posbıyık, bugün itibariyle ihtiyaç sahiplerine Ramazan kolilerinin dağıtımına başlandığını açıklayarak ayrıca Ramazan ayı süresince sefer taslarıyla ihtiyaç sahiplerinin evlerine yemek götüreceklerini söyledi.

“ÇADIR YOK, SEFER TASLARIYLA DAĞITIM OLACAK”

Başkan Posbıyık, bu yıldan itibaren İnönü parkında çadır kurmayacaklarını ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine yemek götüreceklerini belirterek; “Potbaşında bir aileye gitmiştim, 3 çocuğu bir anne. İnönü parkında bir çadır kursak orada yapsak daha mı iyi olur diye sorduğumda bana, ‘Başkanım aşağıya 3 çocuk birde ben 4 kişi. O yol parasını bulabilsem zaten bakkaldan peynir, domates, ekmek alırız evimizde yeriz’ dedi. Bu beni çok etkilemişti. Yaz ayındaki sıcak havalardan dolayı bu uygulamayı mahalla mahalla yapmıştık. Şimdi tekrardan sefer tası uygulamasına başlıyoruz” dedi.

Ramazan ayıyla ilgili her türlü hazırlıkların tamamlandığını ve ihtiyaç sahiplerinin Zabıta müdürlüğü tarafından tespit edildiğini belirten Başkan Posbıyık; “Sefer taslarını ailedeki birey sayısına göre geniş tutuyoruz. Bol kepçe konulan yemeği sıcak olarak iftar saatine yakın sefer tası ile birlikte teslim ediyoruz.  Bir sonra ki gün yemek farklı bir sefer tası aileye ulaşınca bir önceki sefer tasını geri alıyoruz. Bu Ramazan ayında da Örnek bir uygulama yapacağız. İnönü Parkın da çadır kurmayacağız. İşin şovuna kaçmadan gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz” dedi.

RAMAZAN KOLİLERİN DAĞITIMINA BAŞLANDI

Başkan Posbıyık, bugün itibariyle ihtiyaç sahiplerine Ramazan kolilerinin dağıtımına başladıklarını belirterek; “Bugün itibari ile Ramazan kolilerinin de dağıtımına başladık. Zengin bir koli hazırladık. Yine bizim tespit ettiğimiz ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bir çok kuruluştan gelen toplu koli taleplerini asla kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim